News

Gabriela Firea demarează testarea bucureștenilor: „Vom alege 11.000 de oameni”. Cum te poți înscrie pentru a fi testat

11.05.2020 | 20:53
Gabriela Firea demareaza testarea bucurestenilor Vom alege 11000 de oameni Cum te poti inscrie pentru a fi testat
Gabriela Firea: ”Sunt comparată cu primari care au 3,4 mandate”. Sursa Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca
ADVERTISEMENT

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi testați 11.000 de bucureșteni cu două tipuri de teste menite să afle persoanele care au fost bolnave de coronavirus, dar și cele care sunt în prezent infectate cu Covid-19.

Gabriela Firea demarează testarea bucureștenilor

Conform Gabrielei Firea, testarea populației va începe în câteva zile, oamenii urmând a avea disponibilă o platformă on-line unde se vor putea înscrie pe o listă a „testării”.

ADVERTISEMENT

Demarăm testarea pentru anticorpi, persoanele care au fost deja infectate, Primăria Capitalei desfășoară acest proiect împreună cu primăriile de sector. Testare în paralel pentru anticorpi și antigen.

Nu doar ce s-a întâmplat în istoric. 200 lei e suma stabilită de stat prin CAS, o decontează statul pentru persoanele care se înscriu, cele din carantină, simptome sau cu contacți.

ADVERTISEMENT

Venim în sprijinul cetățenilor. Iată că până la urmă toate exemplele din Europa și SUA trebuie să fie preluate și la noi. Astăzi s-a votat în consiliul general proiectul pentru a demara și testarea de tip antigen, avem multe cereri și vom avea o platformă unde bucureștenii se vor putea înscrie. În câteva zile vom demara testarea anticorpi”, a explicat Firea la Digi 24.

Bucureștenii nu vor fi plătiți pentru a fi testați, anunță Firea

Extrem de important, Firea a precizat că oamenii nu vor plăti 200 de lei sau vouchere, așa cum s-a vehiculat, ci totul va fi pe bază de voluntariat.

ADVERTISEMENT

Se va face testare de tip antigen, care va releva situația actuală a persoanelor, 11.000 de bucureșteni în prima etapă, va urma și etapa secundă. Nu plătim populația cu 200 de lei, nu oferim vouchere și bonificații.

Aceasta e suma pe care Primăria Capitalei o decontează spitalelor de stat care dețin aparate de testare real time PCR, vom încheia acorduri de colaborare”, a concluzionat primarul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea nu este la prima tentativă de a testa populația Bucureștiului.Un astfel de demers gândit în trecut în colaborare cu profesorul Adrian Streinu-Cercel a dus la demiterea ministrului de atunci al sănătății, Victor Costache. Acesta declarase că vor fi testați toți bucureștenii, lucru care i-a fost fatal.

ADVERTISEMENT