News

Gabriela Firea spune că va demisiona dacă va fi acuzată, în mod direct, în cazul căminelor groazei. „Nu voi ezita să mă retrag”

Gabriela Firea anunță că ar putea să demisioneze dacă va fi acuzată în scandalul căminelor din Voluntari. Ce a transmis ministrul.
09.07.2023 | 21:55
Gabriela Firea spune ca va demisiona daca va fi acuzata in mod direct in cazul caminelor groazei Nu voi ezita sa ma retrag
Gabriela Firea va demisiona dacă va fi acuzată în cazul căminelor groazei. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea spune că va demisiona dacă va fi acuzată în cazul căminelor din Voluntari. Ministrul Familiei a transmis un mesaj, duminică, în mediul online. Aceasta a criticat reprezentanții USR, precizând că „se cațără pe drama unor oameni”.

Gabriela Firea spune că va demisiona dacă va fi acuzată în cazul căminelor groazei

Ministrul susține că politicienii care îi cer demisia vor să câștige capital electoral în urma descoperirilor șocante din Voluntari. Pe de altă parte, amintește că primarul Capitalei, Nicușor Dan, susținut de USR, este edilul „în mandatul căruia o femeie a murit sfâșiată de câini fără stăpân”, făcând referire la tragedia care s-a petrecut la începutul acestui an lângă Lacul Morii.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a ținut să reamintească și alte incidente grave care s-au produs, în ultima vreme, în București. Ministrul Familiei spune că reprezentanții USR nu ar avea „dreptul mortal” să ceară demisii. „Acești politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta.

Nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susțin în funcție primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâșiată de câini fără stăpân. Pe el și pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovați, morali sau direcți, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituției, rămas cu sechele după accident”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni”

De altfel, Firea a punctat că dacă va fi acuzată, în mod direct, în cazul căminelor din Voluntari, ea își va da demisia. Însă, ministrul mai spune că nu poate să nu reacționeze la acuzațiile care au apărut la adresa ei, în ultimele zile.

„Este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități! Justiția și instituțiile care au atribuții să își facă treaba, să scoată la iveală responsabilii și să-i tragă la răspundere. Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag!

ADVERTISEMENT

Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe dacă aș fi știut? Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie.”

Ce susține ministrul despre legăturile pe care le-ar avea familia ei în acest caz

Cu privire la informațiile privind activitatea consilierei sale, Gabriela Firea spune că aceasta nu a fost nici angajată, nici șefa căminelor. Femeia ar fi avut o funcție onorifică în asociație, pentru care nu ar fi primit niciun beneficiu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul spune că nici sora sa nu are nicio legătură cu acest caz. „Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuții în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ȘEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.

NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociația care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilități. Inculpatul din acest dosar NU A FOST ȘOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane”, a adăugat Gabriela Firea.

 

ADVERTISEMENT