News

Gabriela Firea rămâne fără mâna sa dreaptă Ligia Gheorghe, suspendată din funcție. Ce legătură are cu azilele groazei

Gabriela Firea primește o nouă lovitură în scandalul azilelor groazei, după ce a aflat că va rămâne fără consilierul Ligia Gheorghe.
07.07.2023 | 20:56
Gabriela Firea ramane fara mana sa dreapta Ligia Gheorghe suspendata din functie Ce legatura are cu azilele groazei
Gabriela Firea rămâne fără mâna sa dreaptă. Foto: Radio Europa Liberă
ADVERTISEMENT

Ligia Gheorghe, consilier al ministrului Firea, a cerut să fie suspendată din funcție pe durata desfășurării anchetei privind centrele de bătrâni din Voluntari, pentru a nu cauza probleme de imagine Gabrielei Firea și ministerului pe care aceasta îl conduce.

Gabriela Firea rămâne fără mâna sa dreaptă Ligia Gheorghe

Asta, în condițiile în care de numele Ligiei Gheorghe a fost deja pomenit în acest scandal, așa cum a fost și numelui Gabriela Firea. Cu toate acestea, Digi 24 susține că Ligia Gheorghe a fost sacrificată de Gabriela Firea pentru a prelua pe umerii săi presiunea acestui caz complicat și revoltător.

ADVERTISEMENT

“Pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea şi a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi (vineri. n.r.) suspendarea contractului de muncă pentru funcţia de consilier al ministrului, pe perioada desfăşurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse susţine eforturile autorităţilor de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni şi consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii.

Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni şi nu putem fi de acord cu astfel de comportamente”, au transmis reprezentanţii ministerului.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în zilele trecute, reprezentanții Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au subliniat că nu au nicio atribuție privind acreditarea sau controlul azilelor de bătrâni. Asta, pentru a le răspunde contestatarilor, în principal partide precum AUR sau USR, care au susținut că Gabriela Firea e responsabilă de această dramă.

“De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz şi nu a avut cunoştinţă despre activitatea centrelor menţionate în această anchetă. Facem menţiunea că situaţia juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociaţia din dosar o scurtă perioadă şi pe o funcţie onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni şi nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile pe care le deţine şi este în continuare la dispoziţia instituţiilor pentru a oferi explicaţiile necesare”, mai transmite Ministerul Familiei.

ADVERTISEMENT

Aproape 100 de persoane au fost salvate de polițiști și procurori ai DIICOT, după o razie la trei azile de bătrâni din Voluntari. Bătrânii erau bătuți și umiliți, iar această situație ar fi decurs așa de mulți ani. Mai mult, au apărut în atenția publică articole din presa locală în care erau prezentate aceste cazuri încă de acum jumătate de an.

Cu toate acestea, cazurile au fost ignorate de autorități. Mai mult, atunci când se efectuau controale de rutină la azile, inculpații primeau ponturi că urmează să fie vizitați și făceau o curățenie aparentă, pentru a-i înșela pe oficialii ministerelor care verificau ca totul să fie în regulă.

ADVERTISEMENT

Numele Ligiei Gheorghe, consilierul favorit al Gabrielei Firea, apare în această anchetă din mai multe surse, iar caracatița afacerilor cu bătrâni e extrem de complicată. În acest context, Ligia Gheorghe a făcut un pas în spate, însă rămâne de văzut cum va deconta electoral Gabriela Firea întregul scandal. Un scandal pe care nimeni nu și-l asumă la nivel politic.

ADVERTISEMENT