Sport

Gabriela Ruse a câștigat primul titlul WTA al carierei, la Hamburg. Câți bani ia, cât urcă în clasamentul WTA și prima reacție după succesul cu Petkovici

Gabriela Ruse şi Andrea Petkovic se duelează în finala turneului WTA Hamburg.
11.07.2021 | 17:45
Gabriela Ruse a castigat primul titlul WTA al carierei la Hamburg Cati bani ia cat urca in clasamentul WTA si prima reactie dupa succesul cu Petkovici
ADVERTISEMENT
11-07-2021
14:06

Gabriela Ruse urcă 65 de locuri în clasamentul WTA. Ia un cec de 23.548 dolari

După victoria de la Hamburg, cel mai important succes al carierei, Gabriela Ruse urcă 65 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul 133. La egalitate de puncte, 613, cu jucătoarea de pe locul 132, Kamilla Rakhimova.

Succesul de la Hamburg vine și cu o excelentă rețetă financiară pentru Gabriela Ruse. Pentru primul ei titlu WTA al carierei, românca primește un cec în valoare de 23.548 de dolari.

11-07-2021
12:50

Gabriela Ruse: "Este cea mai mare performanță a carierei"

Gabriela Ruse este campioană la Hamburg, turneu WTA 250, după ce a învins-o pe Andrea Petkovic, scor 7-6 (6), 6-4. La finalul partidei, românca a fost foarte emoționată la interviuri. Le-a mulțumit suporterilor români care au susținut-o.

Este foarte greu pentru mine să vorbesc. O felicit pe Andrea a făcut o săptămână excelentă. A fost o plăcere să joc împotriva ei, mai ales că urmăream meciurile ei încă de când eram mică. Este cea mai importantă performanță a carierei. Vreau să mulțumesc sponsorilor, tuturor celor care au făcut posibil acest turneu.

Le mulțumesc fanilor din tribune, în special celor români. Și, desigur, antrenorului meu, știu că nu este ușor să lucreze cu mine”, a declarat Gabriela Ruse la finalul partidei cu Andrea Petkovic.

11-07-2021
10:16

Gabriela Ruse - Andrea Petkovic 7-6 (6), 6-4, în finala de la Hamburg. Ruse, la primul titlu WTA al carierei

FINAL: Gabriela Ruse – Andrea Petkovic 7-6 (6), 6-4

7-6 (6), 5-4. Petkovic își face serviciul.

7-6 (6), 4-4. Ruse ratează o lovitură ușoară la minge de break, Petkovic egalează.

7-6 (6), 4-3. Ruse trece în avantaj și în setul doi.

7-6 (6), 3-3. Un nou break reușit de Ruse!

7-6 (6), 2-3. Ruse își face serviciul.

7-6 (6), 1-3. Ruse răspunde și ea cu un break.

7-6 (6), 0-3. Un nou break pentru Petkovic.

7-6 (6), 0-2. Petkovic cofirmă break-ul.

7-6 (6), 0-1. Petkovic începe setul doi cu break.


7-6 (6). Ruse câștigă primul set, 8-6 în tiebreak. La ultima minge a setului, arbitrul de linie a dictat greșit aut la atacul lui Ruse. Iar cel de scaun a întors decizia și i-a dat punctul româncei. Spre disperarea lui Petkovic, care ar fi vrut ca punctul să se rejoace. A chemat inclusiv supervizorul turneului, dar nu a mai fost cale de a schimba acea decizie.

6-6. După o pauză medicală, Ruse salvează o minge de set și trimite manșa în tiebreak.

5-6. Petkovic câștigă un game lung.

5-5. Ruse duce setul în prelungiri.

4-5. Game Petkovic, Ruse va servi sub presiune.

4-4. Ruse servește foarte bine.

3-4. Petkovic revine în avantaj.

3-3. Game bun de serviciu pentru Ruse.

2-3. Petkovic își face serviciul și revine în avantaj.

2-2. Petkovic face rebreak.

2-1. Gabriela Ruse face primul break al partidei.

1-1. Ruse își face serviciul.

0-1. Petkovic face primul game.

Meciul Gabriela Ruse – Andrea Petkovic are loc duminică, 11 iulie, cu începere de la ora 13:00 în finala turneului feminin WTA Hamburg, dotat cu premii totale în valoare de 198.708 euro. Este prima finală WTA din cariera româncei în vârstă de 23 de ani.

Unde se joacă confruntarea Gabriela Ruse – Andrea Petkovic

Confruntarea dintre Gabriela Ruse şi Andrea Petkovic se desfăşoară duminică, 11 iulie, de la ora 13:00, în finala turneului feminin de la Hamburg, o competiţie organizată pe zgură. Este o finală surpriză, nimeni neputând anticipa că românca va ajunge în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în tribune nu se vor afla mulţi spectatori, pentru că pandemia de coronavirus impune din nou reguli dure în Germania şi una dintre acestea este este numărul limitat de spectatori care vor avea acces în tribune, aceştia intrând doar după ce prezintă testul negativ valabil 72 de ore.

Cine televizează partida Gabriela Ruse – Andrea Petkovic

Întâlnirea Gabriela Ruse – Andrea Petkovic are loc duminică, 11 iulie, de la ora 13:00 în finala turneului WTA Hamburg şi este trasmisă în direct şi în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea pentru duminică, 11 iulie, la Hamburg se anunţă a fi destul de bună, cu temperatură în jur de 22 de grade la ora jocului şi fără pericol de precipitaţii. Nefiind vorba de temperaturi foarte ridicate se anunţă condiţii optime pentru cele două sportive.

Ruse a produs surpriza turneului

Gabriela Ruse a acces pe tabloul competiţiei venind din calificări. Este pentru prima dată în istoria turneului de la Hamburg când o jucătoare venită din calificări ajunge la meciul pentru trofeu. Românca ocupa locul 198 WTA înaintea acestui turneu şi evident că nimeni nu îi acorda vreo şansă.

ADVERTISEMENT

La Hamburg, Gabriela s-a autodepăşit, reuşind un parcurs senzaţional, pe drumul spre finală învingânnd favorita nr.4, americanca Danielle Collins şi în semifinale Ruse a făcut meciul vieţii, depăşind-o cu 2-1 pe Darina Yamstrenska, locul 38 mondial, favorita principală.

Adversara din finală are şase titluri WTA

În finală, Ruse va juca în premieră cu Andrea Petkovic, sportivă care are în palmares şase titluri WTA, dar care în ultimii doi ani a avut un serios recul. Petkovic ocupa înaintea turneului locul 130 WTA, ca urmare a  reculului amintit.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse este neînvinsă de şase meciuri, mai precis din turneul de la Montpellier, unde a cedat în turul 2 la iberica Bucsa. Andrea Petkovic a fost eliminată în primul tur la Wimbledon de cehoiaca Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros.

Cote la pariuri la meciul Gabriela Ruse – Andrea Petkovic

Jucătoarea germană pleacă favorită în finala turneului WTA Hamburg, cu cu o cotă de 1,70 faţă de 2,20 cât a primit Gabriela Ruse. Un set câştigat de româncă valorează cota de 1,45. Oricum, parcursul foarte bun al Gabrielei a crescut mult cota româncei.

Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. În schimb Petkovic a jucat multe meciuri în carieră cu sportive din România, chiar în iunie în acest an jucând la Bad Homburg cu Sorana Cîrstea în turul 1 şi reuşind să o elimine. Simona Halep însă a măcelărit-o, scorul general fiind 8-1 în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT