Sport

Gabriela Ruse, final de drum la WTA Rouen! Românca a pierdut în sferturi cu favorita gazdelor. Video

Gabriela Ruse s-a oprit în sferturile turneului WTA de la Rouen. Românca a pierdut în minimum de seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (23 WTA).
19.04.2024 | 20:24
Gabriela Ruse final de drum la WTA Rouen Romanca a pierdut in sferturi cu favorita gazdelor Video
Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Rouen! foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
19-04-2024
17:31

Gabriela Ruse, eșec în sferturi la WTA Rouen cu Caroline Garcia

Gabriela Ruse (162 WTA) nu a confirmat parcursul de poveste de la WTA Rouen și în sferturile competiției. Jucătoarea de tenis din România în vârstă de 26 de ani a pierdut în minimum de seturi în fața Carolinei Garcia (23 WTA, favorită 2). 

Franțuzoaica s-a impus, scor 6-3, 6-4, după o oră și 31 de minute de joc. A fost a doua victorie a jucătoarei din Franța în tot atâtea meciuri cu Gabriela Ruse. 

Caroline Garcia, fostă jucătoare de Top 10 WTA, a început excelent partida și s-a distanțat rapid în primul set la 3-0. Gabriela Ruse și-a ridicat nivelul de joc însă nu a fost suficient. Garcia a închis setul cu 6-3, fructificând a treia minge de set. 

Începutul de set secund a fost unul echilibrat. Caroline Garcia a preluat conducerea la jumătatea setului și a închis meciul după o oră și 31 de minute, la a doua minge de meci. 

Pentru prezența în sferturi la WTA Rouen, Gabriela Ruse și-a asigurat un cec în valoare de 5.750 de euro și 54 de puncte WTA. 

Gabriela Ruse a reușit o victorie importantă în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, câștigând în fața franțuzoaicei Clara Burel, scor 6-0, 2-6, 6-3.

Gabriela Ruse, calificare în 3 seturi la Rouen

După ce a câștigat categoric în primul tur, în fața niponei Nao Hibino, Gabriela Ruse a început perfect meciul disputat în fața Clarei Burel și nu a cedat niciun game în primul set.

ADVERTISEMENT

În setul secund, românca nu a avut aceeași evoluție sigură, iar franțuzoiaca s-a impus ușor, scor 6-2, restabilind egalitatea la seturi și trimițând meciul în ”decisiv”.

În ciuda jocului slab din setul al doilea, Gabriela Ruse a reușit trei break-uri, iar tabela de marcaj arăta 5-1 la game-uri în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Cronometrul arăta o oră și 55 de minute atunci când Ruse a concretizat a doua sa minge de meci, reușind să se impună cu 6-0, 2-6, 6-3.

Cu cine va juca Gabriela Ruse în sferturile de finală

Sportiva româncă se va duela în sferturile de finală cu Caroline Garcia (23 WTA), a doua favorită la câștigarea turneului desfășurat pe zgură.

ADVERTISEMENT

Pentru performața reușită până în acest moment, Ruse are asigurat un câștig în valoare de 5.750 de euro și a primit 58 de puncte în clasamentul WTA. Prezența în sferturi la Rouen îi garantează româncei un salt important, 17 locuri, până pe 142 într-o ierarhie virtuală.

Gabriela Ruse a venit din calificări

Ruse a trecut două tururi de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal,  câștigând cu 7-6 (5), 6-4 în fața Nuriei Brancaccio (Italia), apoi cu 6-4, 6-0 împotriva Martynei Kubka (Polonia).

ADVERTISEMENT

În primul meci de pe tabloul principal, unde a fost singura tenismenă din România calificată, Ruse s-a impus în două seturi (6-2, 6-1) în fața japonezei Nao Hibino (85 WTA).

ADVERTISEMENT