News

Gabriela Scutea, fost procuror general, s-a pensionat la 50 de ani. Suma imensă pe care o va încasa de la stat

Decretul pentru eliberarea din funcție a fost semnat de președintele Klaus Iohannis. Își încheie cariera după o activitate de 24 de ani.
11.08.2023 | 15:27
Gabriela Scutea fost procuror general sa pensionat la 50 de ani Suma imensa pe care o va incasa de la stat
Gabriela Scutea, fost procuror general, s-a pensionat la 50 de ani. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Scutea, fost procuror general, s-a pensionat la 50 de ani. Decretul pentru eliberarea din funcție a fost semnat, vineri, de președintele Klaus Iohannis. În prezent, Gabriela Scutea este procuror la Parchetulul de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

Gabriela Scutea, fost procuror general, s-a pensionat la 50 de ani

Vineri, 11 august, președintele României a semnat mai multe decrete pentru eliberarea din funcție a mai multor magistrați care au decis să se pensioneze. Este vorba despre fostul procuror general Gabriela Scutea, dar și de procurorii Camelia Oancea, Dalida Mirela Militaru și Nicoleta Pantilie.

ADVERTISEMENT

„Decret privind eliberarea din funcţia de procuror a doamnei Scutea Gabriela la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare, la data de 18 august 2023”, a transmis Administrația Prezidențială.

Ce pensie va avea fostul procuror general al României

Potrivit informațiilor News Week, procurorul Gabriela Scutea câștiga 7.000 de euro, iar pensia acesteia va fi de aproximatv 5.500 de euro. Ea a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 februarie 2020.

ADVERTISEMENT

Gabriela Scutea își încheie cariera după o activitate de 24 de ani în Ministerul Public din România. De-a lungul timpului, a fost numită în poziții de conducere și execuție la nivelul tuturor gradelor de jurisdicție.

„În perioada 2013 – 2016, în calitate de ministru consilier la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, Gabriela Scutea a reprezentat Ministerul Justiţiei în relaţia cu organismele Comisiei Europene pe aspecte referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Din această poziţie, a contribuit inclusiv la gestionarea unor dosare în sfera dreptului penal şi cooperării judiciare, aflate pe agenda Consiliului Uniunii Europene.”, arată Administrația Prezidențială.

Între anii 2010 și 2012 a fost prezentă la întâlnirile Forumului Consultativ al Procurorilor Generali din Statele Membre UE, aici unde s-au stabilit „elemente de fundamentare pentru viitoare iniţiative strategice, inclusiv Parchetul European (EPPO).”

ADVERTISEMENT

Fostul procuror general a urmat cursurile Facultății de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, din Sibiu. Totodată, are un master în „Criminalitate, devianţă, prevenire şi intervenţie socială”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: