Sport

Gabriela Szabo, săgeți către CS Rapid: ”Nimeni nu mai reacționează”

Gabriela Szabo a răbufnit pe Facebook, acolo unde acuză autoritățile statului de dublă măsură, după ce Guvernul a acceptat să vireze 1,5 milioane de euro către CS Rapid.
05.01.2024 | 11:09
Gabriela Szabo sageti catre CS Rapid Nimeni nu mai reactioneaza
Gabriela Szabo, săgeți către CS Rapid: ”Nimeni nu mai reacționează”. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo a fost director al CSM București, rivala din campionat a Rapidului, cel puțin la handbal feminin, și a fost destituită tocmai fiindcă primarul general Nicușor Dan a invocat nereguli financiare în momentul în care Szabo încerca să obțină mai mulți bani pentru ca CSM București să poată funcționa la cel mai înalt nivel. În acel caz, autoritățile nu au acceptat acest lucru.

Gabriela Szabo, săgeți către CS Rapid

Acum, CS Rapid tocmai a primit 1.5 milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru a-și plăti salariile, în condițiile în care se depășise bugetul alocat. La Rapid dezastrul pare total, în condițiile în care au existat sportivi care nu au avut ce mânca de sărbători și au fost dați afară din chirii, din lipsa banilor. Ministerul Transporturilor, principal finanțator al CS Rapid, a intervenit și a cerut Guvernului 1.5 milioane de euro din fondul de rezervă. Banii n-ar fi ajuns momentan în conturile clubului din Giulești, cu toate că cererea a fost aprobată.

ADVERTISEMENT

Trebuie remarcat că sportivii de la secțiile handbal, baschet, volei, atletism, scrimă sau lupte nu și-au mai văzut salariile din luna august, iar trei sportive cubaneze din echipa de polo feminin nu au avut bani de chirii și se plâng că nu au avut ce să pună pe masă de sărbători. Situația disperată a fost confirmată de președintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Acum, pe Facebook, Gabriela Szabo a făcut o paralelă între situația de la CS Rapid și CSM București, din perioada în care fosta sportivă era directorul clubului. Dacă pentru CSM București alocarea de fonduri suplimentare din bani publici a declanșat un scandal monstru, nu același lucru se întâmplă la CS Rapid, unde milioanele de euro de la Guvern ar urma să salveze, pentru moment, clubul giuleștean.

ADVERTISEMENT

”Acum ceva timp am trecut prin aceeași experiența cu rectificare negativa a bugetului clubului CSMB. A fost nevoie de masuri nepopulare, dar necesare pentru a ne încadra in bugetul alocat de către PMB. Acum vad ca unele cluburi trec prin aceeași situație, dar nimeni din presa nu mai reacționează atât de agresiv. Conducătorii cluburilor sportive rivale cu CSMB se bucurau de situația financiara îngreunată a clubului.

Întrebare: Cum ai putea sa semnezi contracte de activitate sportiva fără sa ai acoperire bugetara?! Fără sa ai bani sa plătești…La CSMB situația a fost chiar nedreapta, în sensul in care noi aveam bugetul aprobat de către PMB și nu se transfera alocația lunara pentru a face plățile către sportivi… Încă o data se adeverește, dacă mai era nevoie, acțiunea politica dusa împotriva mea de către Primarul General, N.D.”, s-a plâns Gabriela Szabo.

ADVERTISEMENT

Scandal monstru între Gabriela Szabo și Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan tocmai anunțase că Gabriela Szabo a pierdut procesul contra PMB, prin care fosta sportivă contesta concedierea din funcția de director al CSM București. “Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră, în care a contestat măsura concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfăşurarea activităţii ei ca director al CSM.

Printre concluzii, Corpul de Control a reţinut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câştigarea competiţiilor se puteau acorda potrivit legislaţiei în vigoare la acel moment numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi).

ADVERTISEMENT

Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă. În plus, Corpul de Control a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, transmitea primarul general Nicușor Dan.

În replică, Gabriela Szabo a anunțat că nu a făcut niciodată nimic greșit. “În ceea ce privește faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte. Nu au existat nereguli în desfășurarea activității mele în cadrul C.S.M.B. Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legală normele financiare aprobate în Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, totul raportat la performanțele obținute de către participanții la activitatea sportivă.

Atât sumele încasate, cât și beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparență absolută inclusiv în ceea ce privește aprobarea referatelor în Consiliul de Administrație al Clubului. Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de către același Primar.

Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linșaj atât administrativ, prin folosirea funcției și calității de angajator, cât și pe rețelele de socializare, inițiat și desfășurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială”, a transmis Gabriela Szabo pe Facebook.

ADVERTISEMENT