Sport

Gâlcă știe ce jucător de la FCSB nu trebuie să lipsească de la națională: „E viitorul României”

Costel Gâlcă, fostul internațional român și antrenor al FCSB, crede că un jucător al lui Elias Charalambous va deveni liderul echipei naționale a României
14.09.2023 | 19:27
Galca stie ce jucator de la FCSB nu trebuie sa lipseasca de la nationala E viitorul Romaniei
Adrian Șut nu are nicio convocare la naționala României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a analizat naționala României la meciurile cu Israel și Kosovo, însă antrenorul lui Radomiak Radom a remarcat un jucător care nici măcar nu a fost în lotul de 26 pentru cele două partide din preliminariile Campionatului European.

Costel Gâlcă mizează toate cărțile pe Adrian Șut: „Dă echilibru echipei. O să fie un jucător foarte bun”

Costel Gâlcă, fostul mijlocaș al Stelei și al echipei naționale, care a făcut carieră în Spania la Mallorca, Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza sau Almeriei, a remarcat calitățile lui Adrian Șut, jucător urmărit de mai multe cluburi din străinătate. Închizătorul a fost urmărit și de Trabzonspor, așa cum a dezvăluit FANATIK.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 24 de ani nu are încă nicio selecție la loturile naționale, însă Gâlcă e impresionat de el: „Mie de la FCSB îmi place foarte mult Adrian Șut! Văd că dă echilibru echipei. O să fie un jucător foarte bun și pentru viitorul echipei României. Eu așa îl văd”.

Gâlcă îl vede una dintre piesele de bază în angrenajul echipei lui Edi Iordănescu: „Cred că trebuie chemat la echipa națională a României și va fi unul dintre cei mai importanți jucători în viitor. Cred că este unul dintre cei mai buni mijlocași centrali români”, a surprins tehnicianul în vârstă de 51 de ani, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă îi prevede un viitor strălucit lui Darius Olaru: „Poate să se adapteze la un campionat destul de bun”

Costel Gâlcă e de părere că FCSB mai are un jucător care poate prinde un transfer la o echipă importantă din Europa: „Și Olaru, pentru mine, e un jucător care s-ar putea să adapteze la un campionat destul de bun dacă ar prinde un transfer”.

Fostul antrenor al FCSB a vorbit și despre căderea lui Octavian Popescu: „E un jucător tânăr, în care noi toți am văzut ceva, dar el mai trebuie menajat. La vârsta asta, dacă joci multe meciuri poți să ai o cădere fizică și mentală. Nu poți să joci atâtea meciuri din prima. Sunt puțini capabili să facă asta”.

ADVERTISEMENT

Gâlcă l-a „înțepat” indirect și pe Gigi Becali: „Și dacă nici nu joacă pe postul lui, atunci este și mai greu pentru el. Plus criticile. Am văzut că au ieșit mulți jucători prin presă și spun că nu îi afectează. Pe toți ne afectează, vrând ne vrând.

OK, că nu te gândești la asta, dar nu ai cum să nu auzi sau să te faci că nu vezi. Poate nu citești ziarele,  dar psihicul lucrează. E greu pentru un jucător tânăr și eu de cele mai multe ori nu l-am văzut în poziția lui naturală”. 

ADVERTISEMENT
  • 1.500.000 de euro e cota lui Adrian Șut, conform Transfermarkt

  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT