Sport

Gâlcă, semnal de alarmă înainte de România – Kosovo. „Nu suntem calificați nici dacă batem!”

Costel Gâlcă, fostul jucător al naționalei, a analizat prestația României cu Israel. Cum pot „tricolorii” învinge Kosovo.
11.09.2023 | 17:01
Galca semnal de alarma inainte de Romania  Kosovo Nu suntem calificati nici daca batem
Costel Gâlcă a analizat șansele de calificare ale României la Campionatul European din 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a fost dezamăgit total de jocul echipei naționale a României la meciul cu Israel. Antrenorul lui Radomiak Radom e de părere că fotbaliștii lui Edi Iordănescu au nevoie de o prestație mult superioară pentru a învinge Kosovo.

Costel Gâlcă, dezamăgit total de jocul României cu Israel: „Ne-au depășit la toate capitolele! Sunt mult peste noi”

Costel Gâlcă a vorbit pentru FANATIK după România – Israel 1-1, un meci care a lăsat un gust amar tuturor: „Suporterii sunt îndreptățiți să fie supărați. Stadionul a fost arhiplin și normal că se așteptau la un joc bun și cele trei puncte puse în joc. Era un meci foarte important pentru noi, în fața unei echipe cu care ne batem la calificare”.

ADVERTISEMENT

Iar antrenorul crede că această problemă se cronicează: „Jocul nostru a lăsat de dorit și la ultimele partide, ceea ce nu dă speranțe. Când am câștigat, am făcut-o cu mare șansă. Nu am fost constanți. Dacă rezultatele astea veneau după un meci bun, aveam speranțe la calificare. 

Eu cred că și rezultatele până la urmă sunt cele mai importante, dar exprimarea pe care o ai în teren e foarte importantă. E un lucru pozitiv că s-au scos puncte cu Elveția și Israel, însă toți ne așteptam la un joc mai constant. Calificarea e importantă, dar cu toții vrem un joc mai bun. Măcar să avem momente mult mai bune în joc pe faza de apărare și atac, dacă nu se poate 90 de minute”.

ADVERTISEMENT

Gâlcă îl pune în gardă pe Edi Iordănescu: „Spune ceva că nu au pierdut în Elveția”

Costel Gâlcă a analizat reprezentativa din Kosovo„În afară de Rrahmani și Krasniqi mai au alți jucători periculoși. Un Muriqi pe la Mallorca, celălalt Rrahmani de la Napoli, Zumberi la Hamburg, portarul în Premier League și alți jucători prin Ligue 1, Serie A sau Turcia.

Spune ceva că nu au pierdut în Elveția și au avut un joc destul de bun. Va fi foarte greu, dar cred că exprimarea echipei naționale a României va conta cel mai mult. Nu pot să zic că e un jucător care a ieșit în evidență din punctul meu de vedere. Cred că toți au fost sub ceea ce puteau să dea”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, fostul mijlocaș al României e de părere că Israelul ne-a surclasat pe absolut toate palierele: „Noi am pierdut la toate capitolele și duelurile și ca idee de joc. Nu am avut posesie. Israel a arătat că deocamdată sunt mult peste noi. Poate vom avea altă exprimare cu Kosovo. Ne-au bătut la tot! Un joc mult mai rapid, mai combinativ, mai direct, mai modern. Ei au arătat că pot să câștige”.

Lipsa fazelor de poartă e o altă problemă presantă: „A fost un meci în care noi nu prea am avut ocazii în afara de cea a lui Pușcaș și șutul lui Răzvan Marin din ultimele secunde ale meciului. A mai avut Alibec un șut pe portar”.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să jucăm mult mai bine decât în prima repriză cu Israel dacă vrem să câștigăm”

Costel Gâlcă nu a fost impresionat nici de prestația „tricolorilor” din prima repriză, când România a condus cu 1-0 pe Israel: „Cred că trebuie să jucăm mult mai bine decât în prima repriză cu Israel împotriva celor din Kosovo dacă vrem să câștigăm. Mult mai mult curaj și ambiția de a scoate mai mult la fiecare fază”.

Tehnicianul în vârstă de 51 de ani știe ce trebuie să facă România ca să câștige împotriva kosovarilor: „Pentru asta ar trebui să fim mult mai agresivi fără minge, să fim mult mai compacți, să stăm mai sus. să putem să facem un pressing avansat, să recuperăm mingea cât mai sus, să alternăm puțin fazele. Să avem un pressing avansat și defensiv.

Să avem profunzime atunci când avem mingea și opțiuni de a pasa între linii, e important să știm să cerem mingea în spațiu pentru a ști dinainte unde jucăm. Trebuie un joc mult mai dinamic și mai clar, dar asta supune un efort și o idee de joc”.

Costel Gâlcă: „Calificarea se va juca până la ultimul meci”

Constantin Gâlcă a ținut să se adreseze direct „tricolorilor” prin intermediul FANATIK: „Jucătorii trebuie să aibă mai multă încredere în ei pentru că unii dintre ai au jucat la un nivel destul de bun și pot câștiga ca grup, se pot califica. Atitudine și curajul de a sta în terenul adversarului, cât de aproape de poartă se poate. Depinde numai de ei, sunt jucători cu experiență.

Antrenorul care a reușit eventul cu FCSB e convins că România mai are mult de tras pentru a lua biletele pentru turneul final din Germania: „Meciul e la fel de important ca cel cu Israel. Nu cred că suntem calificați nici dacă batem Kosovo. Israelul la ce a arătat poate să câștige cu Elveția.

Au demonstrat că pot pierde puncte pe final și eu sunt de părere că se va juca până la ultimul calificarea. Israelul e o echipă foarte bună, cu un viitor bun, la ce au arătat la meciul cu România”. 


  • 1,88 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „ambele echipe marchează” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT