Sport

Galeria Rapidului, gest emoționant pentru regretatul Mitică Popescu. Ce au făcut ultrașii. Foto

Suporterii Rapidului nu l-au putut uita pe actorul Mitică Popescu, iar fanii s-au adunat în număr mare la Cimitirul Bellu.
06.01.2023 | 10:16
Galeria Rapidului gest emotionant pentru regretatul Mitica Popescu Ce au facut ultrasii Foto
86 de ani împlinise Mitică Popescu pe data de 2 decembrie 2022. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marele actor Mitică Popescu a oferit un ultim interviu pentru FANATIK, în care a vorbit despre dragostea pentru Rapid. Fanii „giuleșteni” au fost extrem de afectați de dispariția sa și i-au adus un ultim omagiu.

Galeria Rapidului i-a adus un ultim omagiu actorului Mitică Popescu: „Drum lin, maestre!”

În frunte cu liderul „Bocciu”, ultrașii de la Peluza Nord Rapid au venit la căpătâiul lui Mitică Popescu, atât de îndrăgit de către familia „alb-vișinie”.

ADVERTISEMENT


În această seară am fost prezenti în Cimitirul Bellu pentru a aduce un ultim omagiu marelui actor Mitică Popescu”, au anunțat ultrașii pe pagina oficială de Facebook a facțiunii.

Mitică Popescu a încetat din viață la 86 de ani, iar clubul Rapid a tratat cu maximă importanță acest moment: În cursul zilei de marți, am primit cu deosebită tristețe vestea trecerii la cele veșnice a unui alt ‘monstru sacru’ care și-a unit destinele pe veșnicie cu al nostru club. Transmitem și pe această cale sincerele noastre condoleanțe familiei și apropiaților”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Rapid a comemorat pe toți marii suporteri ai Rapidului la meciul de inaugurare a stadionului Giulești, un moment extrem de emoționant intitulat „Galeria din Ceruri”. „Din păcate, vedem neputincioși cum ‘galeria din ceruri’ se mărește de la an la an. Noi, cei ce rămânem în peluză, avem datoria să nu uităm niciodată vorba maestrului: ‘Cel mai important e că Rapid există!’ Drum lin, maestre! Cerurile sunt vișinii!”. 

Amintirile lui Mitică Popescu de pe stadionul Giulești: „Tata mă lua cu el la meci”

Mitică Popescu a povestit cele mai frumoase amintiri de pe stadionul Giulești și despre primele meciuri ca suporter al Rapidului: „Eram elev la școala primară și tata mă lua cu el la meci… El lucra la Mociorniță… Ulterior „Flacăra Roșie”, iar acum îi zice „Flaros”.

ADVERTISEMENT

Mociorniță avea echipă de fotbal, Carmen, patronată de unul dintre băieții lui. Au desființat-o comuniștii în 1947 din motive politice, nu se „alinia” noii ideologii de partid și de stat. Și câțiva jucători, printre care Bazil Marian și Valentin Stănescu au trecut la CFR București… Redenumită Locomotiva în 1950 și Rapid în 1958. Și atunci tatăl meu a luat Locomotiva… (râde) Și pe mine m-a dus pe „Giulești”.

Eeee, pe vremea aia se mergea pe stadion ca la spectacol. Se aplauda, se striga, se încuraja echipa cu urale, dar nu se înjura niciodată adversarul în cor, nici măcar huiduieli nu prea erau, în niciun caz nu era vulgaritatea de acum. Putea să meargă o doamnă, un copil la meci, nu auzeau nimic trivial”.

ADVERTISEMENT

Mitică Popescu: „Vă dați seama cât am văzut eu din istoria Rapidului dacă am 85 de ani…”

Mitică Popescu a povestit pentru FANATIK cum era să întârzie la un spectacol din cauza Rapidului: „(n.r. Și cu Rapid cum a fost?) Frumos… greu… chinuitor… dar frumos… vă dați seama cât am văzut eu din istoria modernă a Rapidului dacă am 85 de ani… (râde). Mă duceam și a fost în „B”, la ora 11, nu se televiza pe atunci un meci de „B”, matineul era lege pentru Divizia B.

Erau tradiționalele derby-uri de „B” cu Progresul, cu Sportul Studențesc, au fost și cuplaje pe „Republicii”… mai erau din București Metalul, Autobuzul, Mecanică Fină, Automatica… Și venea, domnule, lume la Divizia B, mai țineți minte „23 August” plin la un Rapid – Progresul prin… 1979, 1980… 80.000 de spectatori au fost, s-a și televizat, o premieră cred pentru Divizia B… A pierdut Rapid cu 3-1 și a promovat Progresul…

Venea atâta lume că-mi amintesc odată pe „Republicii”… m-am așezat mai aproape de teren, mai jos în tribună, s-a umplut tribuna, erau oameni și pe scări, și eu trebuia să plec înainte de final că aveam spectacol la teatru… Pe brațe, domnule, pe brațe m-au scos din tribună… Unii mă cunoșteau deja… (râde)

Era alt fotbal, altă valoare… păi era valoare că nu plecau în străinătate, rămâneau și cei mai buni să joace la echipele din țară. Și nu era nici plimbarea asta de la o echipă la alta, erai rapidist de copil, jucai la Rapid, cum să pleci la Dinamo sau Steaua?!”, a mai povestit pentru site-ul nostru, fostul mare actor.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion