News

Garda de Mediu poate confisca autoturismele românilor care aruncă gunoaie. Un bărbat din Mehedinți a rămas fără mașină

06.07.2020 | 21:34
Garda de Mediu poate confisca autoturismele romanilor care arunca gunoaie Un barbat din Mehedinti a ramas fara masina
Garda de mediu poate confisca mașinile cetățenilor
ADVERTISEMENT

Statul român poate confisca mașina acelor români care aruncă gunoaiele în natură. Comisarii Gărzii de Mediu au dreptul, începând cu luna mai 2020, să confiște mașina acelor persoane care aruncă gunoaiele în natură.

Mai mult, cei care poluează vor fi arși la buzunare cu sume enorme.Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a simțit pe propria piele ce înseamnă să arunci saci cu moloz la marginea orașului, în pădure.

ADVERTISEMENT

Pensionarul voia să scape de gunoaie și a fost urmărit în trafic de comisarii Gărzii de Mediu. A rămas fără autoturism, cu toate că le-a explicat că doar încerca să umple o groapă.

Garda de Mediu poate confisca mașinile acelor români care aruncă gunoaiele în natură

Am fost urmărit în trafic, m-au fotografiat şi mi se pare foarte foarte grav să-ţi dea şi amendă şi să-ţi confişte şi maşina”, a explicat bărbatul, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Cătălin Tutilescu, comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi, a explicat că măsura confiscării autoturismelor este nouă.

„Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor. De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele – ce se întâmplă cu ele mai departe – sunt rechiziţionate de către noi”, a explicat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bărbatul a fost amendat cu 15.000 de lei. A fost amendat, de asemenea, proprietarul terenului unde urmau să fie aruncate deșeurile, pentru că nu a luat măsuri să combată acest fenomen.

Se făcuse cam un depozit de gunoi, oamenii aruncau cu căruţele, cu maşinile. Acum punându-mă la zi cu legea care e de vreo două luni în vigoare, am luat toate măsurile să nu mai încălcăm”, a recunoscut Nicolae Giurebea, proprietarul terenului, amendat cu 500 de lei.

ADVERTISEMENT

În consecință, terenul a fost îngrădit pentru a nu mai permite aruncarea de deșeuri. Între timp, comisarii Gărzii de Mediu vor patrula în trafic, 24 de ore din 24, cu mașini neinscripționate, pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie în natură.

În condițiile în care aceștia vor rămâne fără autoturisme, Garda de Mediu devine noua spaimă a celor care poluează.

ADVERTISEMENT