Fotbal intern

Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco va fi schimbat! Cine va suporta costurile

28.08.2019 | 17:23
Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco va fi schimbat Cine va suporta costurile

Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova va fi schimbat, după ce lucrările impuse în urma expertizelor efectuate, cele legate de pânza freatică, nu au dat rezultate. Arena din Bănie a fost dată în folosință în octombrie 2017, dar gazonul a fost mai mereu o problemă și asta mai ales că Universitatea Craiova, cea care joacă meciurile de acasă pe acest stadion, este o echipă cu mulți jucători tehnici.

Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco va fi schimbat

”Primim informații de la administratori, inclusiv de la cei de la Amsterdam Arena despre ce tip de gazon ar trebui să fie la Craiova ca să nu mai avem problemele de până acum. Schimbarea gazonului ne-o asumăm noi. Gazonul este consumabil, nu poate fi tratat ca o clădire. Din toate informațiile pe care le-am cules, nu rezistă doi ani. Legat de costuri, încă nu știm exact pentru că suntem în stadiul culegerii informațiilor din toate părțile”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, într-o conferință de presă.

”Avem la ora aceasta în obiectiv şi studiem schimbarea gazonului de la stadion. Deci, am ajuns la concluzia şi cu cei de la CNI că nu se mai poate continua cu acest gazon şi va trebui să găsim o soluţie cu clubul de a face o pauză pentru a schimba suprafaţa de joc. Dacă mergem pe actualul drum, există riscul să vedem picioare rupte sau cine știe ce alte probleme”, a mai spus Genoiu, conform Gazeta de Sud.

Risto Radunovic în duel pentru balon cu Cristi Bărbuț în meciul Universitatea Craiova – Astra Giurgiu

Gazon execrabil la meciul cu AEK Atena din Europa League

Universitatea Craiova a jucat în acest sezon șapte meciuri pe stadionul Ion Oblemenco, trei în preliminariile Europa League și patru în Casa Pariurilor Liga 1, iar gazonul a lăsat mereu de dorit. Cel mai rău a arătat la partida cu AEK Atena din prima manșă a turului trei preliminar al Europa League, atunci când brazdele au început să sară încă înainte de pauză.

Următorul meci al oltenilor pe arena Ion Oblemenco este cel cu ”lanterna roșie” FCSB, programat duminică, 15 septemprie, de la ora 21:00, în etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1. Partida va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Această întâlnire va fi prima pentru noul manager al Universității Craiova. Victor Pițurcă.