News

Un geamantan cu arme și muniție, descoperit într-o pădure din România. Anunțul Poliției

Geamantanul era plin cu arme și muniție și a fost găsit în Pădurea Băneasa. Oamenii legii au verificat zona și au transportat bagajul suspect la Institutul de Criminalistică.
28.02.2022 | 19:00
Un geamantan cu arme si munitie descoperit intro padure din Romania Anuntul Politiei
Un geamantan cu arme și muniție, descoperit într-o pădure din România. Anunțul Poliției. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un geamantan care conținea mai multe grenade, arme, dar și muniție, a fost descoperit de un bărbat într-o pădure.

Un bărbat a găsit un geamantan plin cu grenade și arme, în Pădurea Băneasa

Mai precis, acest om a găsit îngropat un bagaj suspect, iar după ce l-a deschis a observat că acesta era plin nu numai cu arme, ci și cu grenade defensive și muniție.

ADVERTISEMENT

Bărbatul respectiv a alertat autoritățile, iar la fața locului au sosit mai mulți polițiști care au verificat zona, pentru a se asigura că nu mai există alte pachete similare care să conțină arme și muniție.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au analizat respectivele arme.

ADVERTISEMENT

„Prin apel 112, un bărbat a sesizat faptul că a descoperit în pădurea Băneasa, îngropat, un geamantan în care se aflau, la prima vedere, arme și elemente de muniție.

 La fața locului, s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au demarat investigațiile”, au transmis autoritățile, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Unde a fost transportat bagajul. Armele, muniția și grenadele urmează să fie analizate

Ulterior, s-a dispus că acestea trebuie să ajungă la Institutul de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, unde urmează să fie analizate mai amănunțit.

Dar ce s-a găsit, mai exact, în acest bagaj? Este vorba despre mai multe arme, între care și unele semiautomate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-au mai găsit și elemente de muniție și patru grenade.

„În interior, au fost găsite, în avansată stare de degradare, 2 pistolete, 2 arme semiautomate și 4 grenade defensive, precum și elemente de muniție.

Au fost ridicate și transportate la Institutul de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în vederea expertizării”, a mai transmis Poliția Capitalei în comunicatul de presă.

Nu se cunosc detalii despre cine a dus armele acolo sau ce urma să se facă cu ele, având în vedere că ele au fost îngropate în pământ.

ADVERTISEMENT