News

Generația Dragnea revine în PSD. Șerban Nicolae, ultima ”achiziție” a social democraților în această iarnă

Vechea gardă din PSD se întoarce în partid, fostul senator Șerban Nicolae fiind ultima ”achiziție” de marcă a social-democraților.
16.12.2022 | 23:50
Generatia Dragnea revine in PSD Serban Nicolae ultima achizitie a social democratilor in aceasta iarna
Șerban Nicolae se întoarce în PSD. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae a anunțat că a fost primit înapoi în partid, după ce demisionase alături de Liviu Pleșioanu pentru a candida la parlamentare. În 2020, Șerban Nicolae a fost pe listele PER, candidând la alegerile parlamentare din 2020, fără succes.

Șerban Nicolae se întoarce în PSD

Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu acordat DC News. ”A fost o initiațivă comună și a conducerii, și a mea.

ADVERTISEMENT

Într-un fel, neplăcutul episod din 2020 nu s-a întâmplat din privința candidaturii – că nu m-am născut parlamentar, deși după trei mandate dădeam impresia că locul meu este în Parlament mai tot timpul – ci din cauza faptului că practic eram exclus din partidul la fondarea căruia participasem.

Am și acum o fotografie de la înregistrarea acestui partid la Tribunalul București, făcută pe treptele din față”, a explicat Șerban Nicolae.

ADVERTISEMENT

Cu toate că pentru o perioadă s-a întors la meseria de avocat, Nicolae a mărturisit că nu poate sta departe de politică, pentru că nu poate să fie ”dezinteresat” de ce se întâmplă în țară.

Cu toate că a făcut parte din ”generația Dragnea”, Șerban Nicolae a mărturisit că s-a simțit mai degrabă apropiat de Ion Iliescu decât de fostul președinte al PSD, ajuns ulterior după gratii.

ADVERTISEMENT

“Am început politica în 1990, mai degrabă sunt legat de Ion Iliescu, de Adrian Năstase, de o serie de lideri politici“, a transmis senatorul PSD. Întrebat dacă se simte mai apropiat de Ion Iliescu sau Adrian Năstase decât de Liviu Dragnea, senatorul PSD a răspuns: ”Categoric!”.

Șerban Nicolae a intrat în politică în 1990, când s-a înscris în Frontul Salvării Naționale, după care a ajuns senator în 2004, pe listele PSD. A reușit să mai ”prindă” două mandate, în 2012 și 2016 și s-a făcut remarcat pentru mai multe ieșiri jignitoare la adresa colegilor săi din Parlament.

ADVERTISEMENT

Dacă Mihai Goțiu a fost făcut ”nespălat” de Șerban Nicolae, Cosette Chichirău de la USR a fost făcută ”proastă”. De asemenea, membra USR a fost acuzată de mai multe lucruri indecente, care nu pot fi reproduse. Totodată, nu a scăpat de furia lui Nicolae nici președintele Klaus Iohannis, care a fost deseori asociat cu regimul nazist.

”Nu mai rânjiți fasolea aia inutilă la mine. Aveți mâncare de deputat între dinți. Mâncarea aia de deputat. Dumneavoastră sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți”, în transmitea Nicolae, printre altele, membrului USR Cosette Chichirău, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT