News

George Ivașcu, demisie de la conducerea Teatrului Metropolis: ”Nu cred ca poți face Artă umilindu-i pe artiști”

George Ivașcu și-a anunțat demisia de la conducerea Teatrului Metropolis. Actorul a trimis o scrisoare primarului general al Bucureștiului, Nicușor Dan, în care acuză ”subfinanțarea cronică” a instituției culturale.
15.04.2022 | 19:56
George Ivascu demisie de la conducerea Teatrului Metropolis Nu cred ca poti face Arta umilindui pe artisti
Actorul George Ivașcu a demisionat de la conducerea Teatrului Metropolis. Acuzațiile aduse lui Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Teatrul Metropolis din Capitală nu mai are manager. În mod oficial, George Ivașcu și-a înaintat demisia în cursul acestei zile.

Actorul George Ivașcu a demisionat de la conducerea Teatrului Metropolis. Acuzațiile aduse lui Nicușor Dan

Plecarea din funcție a fostului ministru al culturii a fost anunțată vineri, pe pagina de Facebook a instituției. Într-o scrisoare adresată primarului general al Bucureștiului, Nicușor Dan, Ivașcu acuză ”subfinanțarea cronică” a acestui teatru.

ADVERTISEMENT

”Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, se arată în această scrisoare, publicată pe contul de Facebook al Teatrului Metropolis.

Ivașcu: ”A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero”

În scrisoarea adresată primăriei, Ivașcu spune că pleacă din funcție cu capul sus. El spune că a fost onoare să construiască Teatrul Metropolis de la zero.

ADVERTISEMENT

”A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar şi devenit de mare succes, şi le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artişti din toate generaţiile, colaboratori, parteneri şi public.

Plec cu capul sus şi cu misiunea împlinită. Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanţare cronică, dar consider că această decizie vă aparţine în totalitate, ca primar general şi sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveţi asupra vieţii culturale a oraşului Bucureşti. Ca actor şi profesor, nu pot decât să vă urez succes”, a mai scris pe Facebook George Ivaşcu.

ADVERTISEMENT

George Ivașcu, supus unei evaluări de către Primărie

Recent, primăria Municipiului Bucureşti a încheiat evaluările managerilor instituțiilor de cultură din Capitală.

George Ivaşcu a primit nota 7.94 în cadrul evaluării managementului pe anul 2021, potrivit unui comunicat al instituției.

ADVERTISEMENT
Tags: