News

George Scripcaru, trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă fostul primar din Brașov

10.12.2020 | 15:39
ADVERTISEMENT

Fostul primar din Brașov, George Scripcaru, a fost trimis în judecată de DNA pentru șantaj, în dosarul în care a fost pus sub control judiciar.

Potrivit news.ro, Scripcaru a fost trimis în judecată pentru șantaj în formă continuată, în dosarul în care a fost pus sub control judiciar în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

George Mihai Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov, va fi și el judecatpentru șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată.

Fostul primar din Brașov, trimis în judecată

Faptele ar fi fost comise, conform procurorilor DNA, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

ADVERTISEMENT

În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii societăţii comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei Autonome de Transporturi Braşov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Firma respectivă semnase cu RATBV un contract de locațiune pentru spațiul din interiorul autobuzelor și începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală.

ADVERTISEMENT

„În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formaţiune electorală şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, “realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive”, adaugă procurorii.

Cei doi inculpați au fost puși sub control judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând cu 22 octombrie.

ADVERTISEMENT

În 2019, George Scripcaru fusese achitat într-un alt dosar, în timp ce fostul director RATBV, Radu Cristian, a fost condamnat cu suspendare. Potrivit legii, dacă va fi găsit vinovat, Scripcaru riscă cel puțin 2 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT