News

George Simion a strâns o sumă colosală ca “dar de nuntă”. Liderul AUR şi-a publicat declaraţia de avere

George Simion a făcut publică suma obţinută după nunta organizată în vara anului trecut, la Măciuca. Banii sunt mult mai mulţi decât cei de care vorbise anterior şeful AUR.
16.06.2023 | 16:36
George Simion a strans o suma colosala ca dar de nunta Liderul AUR sia publicat declaratia de avere
George Simion şi Ilinca s-au căsătorit pe 27 august 2022, la Măciuca Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

George Simion şi-a publicat săptămâna aceasta declaraţia de avere, din care rezultă că la nunta sa pe care a organizat-o în luna august a anului trecut, în judeţul Vâlcea. Conform datelor făcute publice de preşedintele AUR, suma totală strânsă de pe urma petrecerii se ridică la 400.000 euro.

George Simion spunea în martie că a mai rămas cu 15.000 de euro din darul de nuntă

Nunta a avut loc în luna august, în localitatea Măciuca, pe un câmp unde George Simion spunea că se vor aduna 10.000 de oameni. În declaraţia sa de avere, publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta a trecut 400.000 de euro ca “dar de nuntă”, sumă surprinzătoare ţinând seama de o declaraţie făcută de politician în luna martie, când spunea că din banii obţinuţi la nuntă i-au mai rămas 15.000 de euro.

ADVERTISEMENT

​„Cât s-a strâns… cât ne-a mai rămas, în sensul ăsta, 15.000 de euro. Facem un proiect de spital mobil. Nu ne-au lăsat cu banii din subvenţia pentru partide să construim un spital, că e mare nevoie de spitale noi. Mă bucură că la Baia Mare se fabrică camioanele care o să constituie baza acestei caravane”, spunea George Simion, la podcastul Fiță cu Adiță.

La capitolul proprietăți, George Simion a trecut în declarația de avere un apartament cu două camere, pe care îl are în Bucureşti, cu suprafața de 44,66 de metri pătrați. Locuinţa a fost cumpărată anul trecut şi este pe numele soției sale, Ilinca.

ADVERTISEMENT

Tot în 2022 soţia sa a contractat şi un credit ipotecar, în valoare de 210.273 lei, scadenţa acestuia fiind în anul 2051. De asemenea liderul AUR mai deţine un autoturism Ford Fiesta, fabricat în 2006, în timp ce din indemnizaţia de parlamentar a câştigat anul trecut  141.148 lei.

În septembrie 2022, la câteva zile după nunta de la Măciuca, George Simion avansa altă sumă, vorbind de peste 70.000 de euro, dar admiţând că dacă s-ar pune la socoteală şi cadourile în produse – precum brânza donată de Gigi Becali, suma ar putea fi de şase ori mai mare.

ADVERTISEMENT

“Am strâns 72.000 de euro. În total, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a dat domnul pirotehnic, cum au fost apa, berea, o să ajungă la o estimare de 400.000 de euro”, spunea George Simion.

Pe lângă urnele amplasate pe câmpul de la Măciuca, nuntaşii au mai avut posibilitatea să doneze bani într-un cont deschis special, de care s-a ocupat fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni. “Este un subcont constituit special pentru această caravană medicală care va fi făcută. Cred că s-au strâns în jur de 26.000 de lei”, spunea spre sfârşitul lunii septembrie Eugen Popescu, fondatorul Fundației.

ADVERTISEMENT

Discrepanţe faţă de suma de 400.000 de euro expusă de George Simion în declaraţia de avere reies şi dacă analizăm o declaraţie a deputatului AUR Dan Tănasă, care spunea în august 2022 că mirii au strâns aproximativ 73.000 de euro, iar nunta a costat în jur de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT