News

George Simion, anchetat penal într-un dosar pentru coruperea alegătorului. Reacţia liderului AUR: “Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

George Simion și alți trei lideri AUR sunt anchetați penal într-un dosar pentru coruperea alegătorului. Ce transmite președintele AUR
09.01.2024 | 17:05
George Simion anchetat penal intrun dosar pentru coruperea alegatorului Reactia liderului AUR Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita
George Simion, anchetat. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

George Simion și alți trei lideri AUR sunt cercetați într-un dosar penal privind coruperea alegătorilor. Informația a fost făcută publică, marți, de Inspectoratul de Poliție Ialomița. Ceilalți politicieni vizați sunt Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu.

George Simion, anchetat într-un dosar pentru coruperea alegătorului

Astfel, marți, polițiștii din Ialomița au solicitat Parlamentului să îi identifice pe cei patru reprezentanăți ai partidului AUR, care ar fi implicați în acest dosar penal. Se pare că ancheta ar viza caravanele medicale ale partidului lui Simion, care au mers prin țară pentru a oferi posibilitatea oamenilor de a-și face analize medicale gratis.

ADVERTISEMENT

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art 386, Cod Penal vă rog să ne comunicați dacă numiții Simion George Nicolae, Tîrziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de articolul 40 Codul Procedură Penală”, se precizează în solicitare, potrivit News.ro.

După ce aceste informații au apărut în spațiul public, liderul AUR, George Simion a avut o reacție. El a postat un filmuleț pe pagina de Facebook, susținând că cei aflați la Guvernare vor să desființeze AUR și să „însceneze diferite lucruri” liderilor.

ADVERTISEMENT

Reacția liderului AUR: „Vor să ne însceneze diferite lucruri”

George Simion a făcut referire la premierul României, punctând faptul că ”procurorii lui Marcel Ciolacu au început atacurile”. Liderul AUR a ținut să precizeze că anul 2024 va fi „anul românilor”.

„Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze. Vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri.

ADVERTISEMENT

Nu ne temem! Nu vă temeți! Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor”. Cu ce îi corupem noi, suntem la guvernare? – cu procurori, cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul. 2024 o să fie anul românilor!”, a spus George Simion în filmulețul postat pe Facebook.

De asemenea, președintele AUR se plânge de serviciile Facebook, susținând că îi este blocat contul pe pagina de socializare. El susține că informațiile pe care le postează ajung acum la 500.000 de oameni, în timp ce înainte erau văzute de 1 milion – 1 milion jumătate de români.

ADVERTISEMENT

„O să ne luptăm cu ei pe Twitter, pe Youtube, pe TikTok, o să ne luptăm cu dosarele penale pe care au început să ni le facă. Ne luptăm până la capăt și la final de 2024 noi o să fim învingătorii!”, a adăugat George Simion.

 

ADVERTISEMENT