News

George Simion scandal la un festival cu mici. Liderul AUR, după ce îi lovește telefonul unui bărbat care filma: “M-am apropiat prietenește de el”. Update

Liderul AUR, George Simion, a fost implicat într-un scandal, în acest weekend, la un festival cu mici din București. Conflictul iscat între politician și un tânăr.
02.10.2023 | 11:38
George Simion scandal la un festival cu mici Liderul AUR dupa ce ii loveste telefonul unui barbat care filma Mam apropiat prieteneste de el Update
Scandal cu George Simion în prim-plan, la un festival cu mici din Capitală. Sursa foto: capturi Aktual24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
02-10-2023
08:39

Reacția lui George Simion după scandal: ”A încercat să mă provoace”

Liderul AUR George Simion a reacționat după scandalul de la ”Festivalul Micul de Aur” și spune că este o simplă victimă în acest scandal, pentru că a fost provocat în mai multe rânduri de un bărbat. De altfel, Simion nu consideră că a procedat greșit, fiind în permanență relaxat.

”În legătura cu filmarea de la ”Festivalul Micul de Aur” în care sunt făcut cu ou și cu oțet de către un domn care a prezentat povestea denaturat, încercând să arate că ar fi fost victima unei agresiuni din partea mea, țin să fac câteva lămuriri. 1. Acel domn a încercat în repetate rânduri să mă provoace (unele dintre aceste încercări fiind vizibile și pe filmare), venind cu telefonul în mână și aruncând fel de fel de acuze la adresa mea.

2. Se poate observa, tot pe filmare, faptul că atitudinea mea a fost una relaxată. Chiar stăteam de vorbă cu o persoană în momentul în care acest individ, care a îmbrăcat ulterior haina de victimă, a venit în dreptul meu să mă întrebe tot felul de prostii și să mă acuze de tot felul de bazaconii. 3. Legat de presupusa agresiune: m-am apropiat prietenește de el, sub nicio formă agresiv, iar în momentul în care l-am atins pe mână a început să zbiere că îl agresez!

Sunt martori care pot confirma spusele mele. În încheiere, mulțumesc tuturor românilor care au fost prezenți la Festivalul ”Micul de Aur” și mă bucur că am petrecut timpul împreună și v-am putut asculta nevoile și problemele”, a explicat situația George Simion, după incidentul de duminică.

În weekendul trecut, George Simion a participat, alături de soția sa și de alți lideri din AUR, la evenimentul ”Micul de Aur” din București. Politicianul a fost implicat și într-un scandal, sâmbătă seara, în cadrul acestui eveniment.

Scandal cu George Simion în prim-plan, la un festival cu mici din Capitală

În timp ce petrecea la festivalul din Capitală, președintele partidului AUR a fost abordat de un tânăr. Acesta din urmă nu l-a menajat pe politician și l-a acuzat că ar fi un susținător al rușilor.

ADVERTISEMENT

Spiritele s-au încins rapid după remarcile cetățeanului. Conform unei filmări apărute pe site-urile de socializare, George Simion își pierde cumpătul și pare că îl lovește pe tânăr peste telefon, prinzându-l de braț.

Iată stenogramele extrase din filmarea realizată de tânărul care a intrat în conflict cu liderul AUR:

ADVERTISEMENT
  • Tânărul: Bună seara! Cum e să fiți rusofil?
  • George Simion: Știi cum e? Ai venit la mine la festival… și-ai venit aici… în loc să mănânci mici…
  • Tânărul: Am mâncat mici!
  • George Simion: … să întrebi prostii.
  • Tânărul: Am mâncat mici, da’ cum e să țineți cu roșii?
  • George Simion: Du-te, mai mănâncă mici!
  • Tânărul: Cum e sa țineți cu rușii? Cum vă simțiți? Sunteți live pe Facebook.
  • George Simion: Bravo! Foarte bine!
  • Tânărul: Și cum e?
  • George Simion: Nu știu… A venit un prost la mine să mă întrebe de ce țin cu rușii.
  • Tânărul: Ooooo! Deci, faceți un român prost?
  • George Simion: Păi, tu ești român?
  • Tânărul: Da, român! get-beget!
  • George Simion: Păi, avem și deștepți, și proști.
  • Tânărul: Aaa, ce frumos! Și rușii cum sunt? Rușii cum sunt?
  • (Simion își pierde controlul și-l bruschează pe tânăr.)
  • Tânărul: Nu pune mâna pe telefon! Nu pune mâna pe telefon! A pus mâna pe mine…
  • George Simion: Vrei să mai pun o dată?! Băga-mi-aș…!

Festivalul ”Micul de Aur” a avut loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Verde Stop Arena în București (str. Barbu Vacarescu 162-164). La acest eveniment, cum spune și denumirea, vedetele au fost mititeii.

ADVERTISEMENT

Simion ar fi intrat în conflict și cu alte persoane de la eveniment

Momentul cu tânărul în cauză nu a fost singurul episod tensionat de la evenimentul din Capitală. Tot sâmbătă seara, Simion s-ar fi contrat și cu o tânără. ”Plecați, plecați, la revedere”, i-ar fi transmis aceasta liderului AUR, în timp ce acesta era la o masa, notează Aktual.24.

În replică, Simion i-a filmat pe aceasta și pe prietenii ei și i-a pus pe pagina de Facebook a partidului: ”Useriștii sunt supărați că nu mai intra în Parlament și și-au trimis singurii membrii rămași în București la festivalul Micul de Aur”.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor sondaje de opinie, AUR se află cu mult înaintea celor de la USR în preferințele românilor. O cercetare INSCOP a scos în evidență că ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare”, 31% dintre cei care merg la vot au spus că votează cu PSD, 20.4% cu PNL, 19.7% cu AUR și 12% cu USR.

ADVERTISEMENT