News

George Simion îl atacă pe președintele Iohannis: ”Faraoane, sper să-ți blocheze deplasarea exotică din program”

Liderul AUR, George Simion, a lansat un atac dur la adresa preșdintelui Klaus Iohannis, în contextul grevei din învățământ.
03.06.2023 | 14:35
George Simion il ataca pe presedintele Iohannis Faraoane sper sati blocheze deplasarea exotica din program
George Simion e acuzat că și-a infiltrat oamenii din AUR în rândul greviștilor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul AUR, a comentat în termeni duri poziția președintelui Klaus Iohannis, adoptată cu ocazia grevei profesorilor. Simion s-a arătat deranjat de modul în care șeful statului ”forțează” întoarcerea cadrelor didactice la ore.

George Simion: ”Nu mai jigniți profesorii, nu sunt asistați sociali”

„Ce mizerabil ești, Faraoane, să ameninți profesorii în stilul ăsta. Sper să îți blocheze greva orice deplasare exotică pe care o aveai în program!”, a răspuns Simion la o postare a președintelui Iohannis.

ADVERTISEMENT

”Am aici pancarta profesorilor. Problema voastră e că nu îi primiți pe profesori la discuții și îi jigniți cu vouchere, îi considerați asistați sociali, handicapați, ultimii săraci cu care nu se poate discuta”, a mai spus George Simion, potrivit Realitatea.net.

Klaus Iohannis i-a poftit pe profesori înapoi, la ore

Anterior, Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de faptul că greva profesorilor ar putea pune în pericol desfășurarea examenelor naționale și a îndemnat cadrele didactice să revină la catedră.

ADVERTISEMENT

„Greva a durat un pic mult și se pune înrebarea cine negociază pentru dascali, ca liderii de sindicat tot vin și tot pleacă. Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”, a fost afirmația președintelui Iohannis care a inflamat spiritele.

AUR, bănuită că și-a infiltrat oameni în rândul greviștilor

Ieșirea lui George Simion la adresa lui Klaus Iohannis vine după ce în spațiul public ar fi apărut informații conform cărora AUR a fost acuzață că s-a ”infiltrat” în rândul greviștilor, cu scopul de a prelungi protestul și, implicit, criza din învățământ.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-ar fi produs prin intermediul unor grupuri de comunicare pe rețele sociale, acolo unde ”infiltrații” de la AUR ar fi instigat la continuarea grevei.

”Activiștii AUR vor destabilizarea României”

”Rețelele sociale au fost înțesate cu agitatori agresivi, care îndeamnă insidios la continuarea grevei, deși ceea ce au cerut profesorii a fost rezolvat. Bineînțeles, vorbesc de activiștii AUR, al căror unic scop este destabilizarea României”, a scris deputatul PSD Radu Cristescu, în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Cristescu este de părere că guvernul și coaliția a satisfăcut revendicările profesorilor, însă liderii sindicatelor din învățământ au ”scăpat situația de sub control în teritoriu”, tocmai din cauza faptului că rețelele sociale au fost înțesate de agitatori.

ADVERTISEMENT