News

Germania anunță teste PCR obligatorii la intrarea în țară. Sunt impuse tuturor cetățenilor

23.03.2021 | 21:27
Germania anunta teste PCR obligatorii la intrarea in tara Sunt impuse tuturor cetatenilor
ADVERTISEMENT

Germania impune reguli tot mai stricte în pandemie, după ce cazurile de îmbolnăvirile au crescut din nou. Oficialii de la Berlin au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că toți călătorii intrați în țară vor trebui să prezinte un test PCR negativ.

Măsura este cu atât mai strictă cu cât vizează absolut toate persoanele care călătoresc, indiferent dacă vin dintr-o zonă de risc sau una care nu este considerată de risc.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după o ședință de peste 11 ore la care au luat parte cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali. În urma întrunirii au mai fost înăsprite restricțiile ce vizează viața publică şi activitatea economică în contextul evoluției celui de-al 3-lea val al pandemiei de coronavirus.

Germania anunță teste PCR obligatorii la intrarea în țară pentru toți călătorii

Considerată țara care a gestionat cel mai bine criza sanitară cauzată de Covid-19, Germania se confruntă în ultimele zile cu o nouă explozie a infectărilor. Zi de zi, sute de germani își pierd viața, zeci de mii sunt infectați, iar la terapie intensivă numărul se apropie de 3.000 de cazuri.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Berlinul a decis o nouă serie de restricții. O parte dintre ele vizează și cetățenii din alte state. Astfel, din această săptămână, Germania va cere teste PCR negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc, au anunţat luni guvernul central şi cele 16 landuri federale germane, relatează Agerpres.

S-a decis ”obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

ADVERTISEMENT

Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test ”înainte de zborul” de întoarcere.

ADVERTISEMENT

Lockdown-ul din Germania, prelungit cu încă o lună

În același timp, Germania a decis să prelungească carantina cu încă 4 săptămâni, până pe 18 aprilie. Această perioadă include și sărbătorile de Paști, zile în care mulți germani merg în concediu și își vizitează rudele și prietenii care locuiesc în alte orașe.

Astfel, în acest an, hotelurile, pensiunile și restaurantele rămân închise în continuare și nu vor fi posibile concediile în propria țară. Restricțiile de contact rămân în continuare în vigoare și de Paști, nu sunt posibile decât întâlnirile private între două gospodării, la care să nu participe mai mult de 5 persoane peste 14 ani.

Din 1 aprilie până inclusiv pe 5 aprilie, în perioada sărbătorilor de Paște, urmează o așa-numită fază de liniște, și vor fi închise chiar și supermarketurile (cu excepția zilei de sâmbătă, 3 aprilie), iar orice fel de adunări în spațiul public sunt interzise, anunță DW.

ADVERTISEMENT
Tags: