Sport

Gest emoționant în memoria lui Didi Prodan la meciul de adio al Generației de Aur

Pe 25 mai 2024, pe Arena Națională, Generația de Aur își va lua adio de la fani într-un meci de gală, în timp ce în memoria lui Didi Prodan a fost pregătit un gest emoționant.
31.12.2023 | 12:23
Gest emotionant in memoria lui Didi Prodan la meciul de adio al Generatiei de Aur
Gest emoționant în memoria lui Didi Prodan la meciul de adio al Generației de Aur
ADVERTISEMENT

Mai exact, o tribuna de pe Arena Nationala va purta numele lui Didi Prodan, la inițiativa lui Gică Popescu și a foștilor săi coechipieri. Organizatorii au schimbat deja numele tribunei de pe bilete, în timp ce în zona unde de obicei stă galeria ”se va cinsti memoria lui Didi Prodan”. Pentru acest eveniment s-au vândut deja peste 15.000 de bilete, cu 5 luni înainte.

Gest emoționant în memoria lui Didi Prodan

Înainte de toate, într-un interviu acordat cu prilejul acestui meci, Gică Popescu a comentat acest gest minunat gândit de ”tricolori”. “Didi ne lipsește enorm tuturor și ne aducem aminte de el la fiecare întâlnire a Generației de Aur. Amintirile pe care el ni le-a lăsat sunt extraordinare și ne mai alină dorul de el. Didi a fost sufletul și zâmbetul Generației de Aur și ne dorim ca Didi să ne zâmbească de acolo, de sus, la acest ultim meci pe care îl jucăm și pentru el.

ADVERTISEMENT

Ne-am gândit că cel mai potrivit loc care ar putea să îî poarte numele pe 25 mai să fie peluza la care stă, de obicei, galeria echipei naționale, iar de acolo să pornească emoția scandărilor cu numele lui, iar tot stadionul să le preia și fiecare suporter să își amintească de el a declarat Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei și al naționalei României. Totodată, fostul mare fundaș și-a adus aminte de cele mai frumoase momente în tricoul naționalei, dar și despre atmosfera senzațională din Ghencea, acolo unde juca de obicei naționala României.

”E greu de spus (n.r. care a fost cel mai frumos meci), am avut atât de multe meciuri pe Ghencea, acolo era casa noastră. Foarte, foarte greu să aleg unul. Toate meciurile au fost importante, pentru noi au însemnat dragoste pentru tricoul echipei naționale”, a declarat Popescu într-un interviu acordat organizatorilor partidei.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu își aduce aminte de meciurile de pe Ghencea

Gică Popescu și-a adus aminte, așadar, cum pe Ghencea mereu veneau să susțină naționala 25.000 de fani, însă acum pe Arena Națională există șanse ca acest record să fie bătut. ”Jucam pe Ghencea, la fiecare meci indiferent de adversari, fiind stadion destul de mic, stadionul era plin. Erau 25.000 de oameni, sper ca meciul din 25 mai să fie record. Ca la ultimul meci cu noi să depășim și recordul avut până acum”, a completat ”Baciul”.

Desigur, ca și orice membru al Generației de Aur, Gică Popescu are amintiri plăcute, însă un singur meci l-ar vrea retrăit. Meciul cu Argentina. Mă gândeam la meciurile din grupă. Băteam o primă candidată la câștigarea titlului, a fost cea mai mare performanță la echipa națională”, a explicat Gică Popescu. Cât despre meciul de retragere, actualul oficial al Farului Constanța e convins că vor exista multe momente emoționante.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Gică Popescu a avut un mesaj pentru actuala generație a naționalei, care a obținut calificarea la Euro 2024, unde toată lumea speră să facă o figură frumoasă. ”Nu puneți presiune pe noi. Ei trebuie să ia de la noi dragostea pe care am avut-o față de tricoul echipei naționale. Noi am avut această trăire, această dragoste imensă, dacă ar trece acest prim obiectiv sunt convins că vor avea o energie incredibilă să obțină rezultate mari.

Ieșirea noastră de pe teren va fi cel mai emoționant moment al serii, sperăm la un stadion plin, oamenii merită la un astfel de eveniment, au fost alături de noi. Multe lacrimi cred că vor fi”, a transmis Popescu.

ADVERTISEMENT

Așadar, românii sunt așteptați pe 25 mai 2024 pe Arena Națională, pentru a-i sărbători pe foștii mari jucători care au încântat mai multe generații de fani. Partida fusese programată inițial pe 18 mai, însă programul complicat din SuperLigă a mutat acest meci pe 25 mai, de la ora 20:30.

Interviu cu Gică Popescu

ADVERTISEMENT