Sport

Lionel Messi sau Maradona? Fanii din Argentina și-au ales preferatul dintre cei doi

Lionel Messi și Diego Armando Maradona sunt cei mai iubiți fotbaliști din istoria Argentinei. Suporterii au ales dintre cei doi.
25.11.2023 | 11:41
Lionel Messi sau Maradona Fanii din Argentina siau ales preferatul dintre cei doi
Diego Maradona și Leo Messi, oamenii care au adus două dintre cele 3 titluri mondiale ale Argentinei.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi și Diego Armando Maradona sunt doi monștri sacri în Argentina, unde au aproape statut de zei. Întrebați pe cine ar alege dintre cei doi, fanii au fost nevoiți să își aleagă favoritul.

Lionel Messi VS. Diego Armando Maradona. Pe cine au ales fanii

Într-un video postat pe X, argentinienii au fost puși în fața unei alegeri extrem de dificile. Cine a fost mai bun: Messi sau Maradona? El Pibe doro s-a impus cu 5-2, însă e greu de crezut că se va ajunge vreodată la un consens unanim între argentinieni.

ADVERTISEMENT

Pentru mulți însă dezbaterea a fost tranșată în favoarea lui Messi după finala Campionatului Mondial din Qatar. Gary Lineker chiar spunea la acel moment că Messi a reușit să îl depășească pe Maradona și să devină cel mai bun jucător din istorie după ce a câștigat Cupa Mondială.

Era singurul trofeu important care i-a lipsit lui Messi până în 2022, în timp ce Maradona a adus titlul mondial Argentinei în 1986. Cu toate acestea, așa cum se poate observa și în video, sunt încă mulți fani care îl consideră superior pe Maradona.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are cifre mult mai bune decât Diego Maradona la naționala Argentinei

Dacă luăm în calcul cifrele de la echipa națională, Messi îl depășește la toate capitolele însă a jucat și de două ori mai mult: 14938 de minute vs 7.528 minute. 180 de meciuri față de 84, 106 goluri și 56 asisst-uri față de 32 goluri și 20 asisst-uri.

Cu toate acestea, datorită talentului său extraordinar și a impactului pe care l-a avut asupra fotbalului argentinian, Maradona va fi considerat de mulți pentru totdeauna cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Mulți consideră că Argentina nu ar fi câștigat niciodată titlul mondial în 1986 fără Maradona, lucru care nu este neapărat valabil pentru Messi în Qatar.

ADVERTISEMENT

Și la nivel de club Maradona a reușit două titluri istorice în Serie A (1987 și 1990) și este pur și simplu divinitizat la Napoli, mai ceva ca Messi la Barcelona.

Maradona mai are însă ceva special în comparație cu Messi. Personalitatea sa fabuloasă a adus milioane de oameni la stadion și este considerat mai mult decât un fotbalist genial, o legendă culturală a cărui moștenire se extinde mult în afara gazonului.

ADVERTISEMENT

Messi a cucerit Argentina, însă modul său în care își exprimă emoțiile și cum se exteriorizează nu e tocmai pe placul fanilor, în sensul că rezonează mult mai puțin cu el decât cu Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT