Fotbal international

Gest extraordinar al unui jucător de la Stoke City. A oferit o excursie la Disneyland pentru doi copii gemeni rămași fără tată

30.06.2020 | 12:25
Gest extraordinar al unui jucator de la Stoke City A oferit o excursie la Disneyland pentru doi copii gemeni ramasi fara tata
ADVERTISEMENT

Tabloidul britanic The Sun dezvăluie inițiativa pe care a avut-o James McClean, jucătorul echipei de ligă secundă Stoke City, un gest care încearcă să schimbe imaginea de bad boy pe care jucătorul și-a căpătat-o atât pe teren, cât și în afara lui.

James McClean este un jucător irlandez în vârstă de 31 de ani, care de-a lungul timpului a evoluat în fotbalul englez pentru Sunderland, Wigan, WB Albion, iar din 2018 joacă la Stoke City.

ADVERTISEMENT

Este un personaj cu totul aparte, pentru că reprezintă un amalgam ciudat de fapte de generozitate și episoade conflictuale. Acum a apărut din nou în prim plan, deși a dorit să nu se cunoască nimic despre gestul său, oferind o excursie la Disneyland pentru doi copii gemeni, în vârstă de 4 ani, Adam și Aoife, rămași în martie fără tată, în urma unui neaștpetat atac de cord suferit de acesta.

James McClean, jucătorul lui Stoke City, gest extraordinar față de doi copii gemeni

Drama a avut loc în localitatea irlandeză Derry, de care este foarte legat și James McClean și întreaga localitate s-a mobilizat pentru a organiza o zi de naștere a celor doi gemeni care să îi facă să uite de greaua pierdere suferită.

ADVERTISEMENT

Mama lor, Bronagh Burke, a fost foarte impresionată de această dovadă de afecțiune din partea comunității din Derry precum și de surpriza oferită de jucătorul lui Stoke City, care a produs o mare bucurie micuților.

A făcut multe alte fapte de caritate

Aceasta este doar una dintre numeroasele acțiuni de caritate pe care le-a avut James McClean, extrem de implicat în tot ceea ce înseamnă ajutorarea celor cu probleme de sănătate, în special copii, sau a celor cu mari probleme materiale în familii.

ADVERTISEMENT

Însă există și o latură negativă a fotbalistului, care a ajuns din acest motiv în mai multe rânduri subiect vehement de critică atât în presă, cât și pe rețelele de socializare.

Latura neagră a lui James McClean

În 2012, a refuzat să cumpere și să poarte acele flori roșii specifice zilei de recunoștință în memoria victimelor din rândul soldaților britanici morți în cele două războaie mondiale.

ADVERTISEMENT
Gest extraordinar al unui jucător de la Stoke City. A oferit o excursie la Disneyland pentru doi copii gemeni rămași fără tată. Foto: The Sun.co.uk

Recent, a devenit ținta reproșurilor pe rețelele de socializare după ce a postat o imagine cu copii săi, el apărând cu un fel de cagulă neagră trasă pe cap, gest considerat a crea traume celor mici.

ADVERTISEMENT