Sport

Gest impresionant al EHF la 10 ani de la moartea lui Marian Cozma! Video

09.02.2019 | 15:43
Gest impresionant al EHF la 10 ani de la moartea lui Marian Cozma Video

Federația Europeană de Handbal (EHF) a făcut un gest impresionant la 10 ani de la moartea lui Marian Cozma, înjunghiat într-un club de noapte din Ungaria. Oficialii forului continental au decis să-l comemoreze pe cel numit ”Păsărilă” și au postat pe pagina de Facebook un videoclip de legendă.

La 8 februarie 2009, Marian Cozma a fost ucis cu sânge rece la doar 26 de ani. Handbalistul român a fost înjunghiat pe scările care făceau legătura între clubul “Patriota” şi barul aflat la nivelul străzii, iar după 10 ani FANATIK a fost la locul tragediei și a realizat un reportaj în amintirea jucătorului care evolua la Veszprem.

Petre Cozma la mormântul fiului său Marian Cozma
Petre Cozma la mormântul fiului său Marian Cozma

Gest impresionant al EHF la 10 ani de la moartea lui Marian Cozma

Șefii de la EHF nu l-au uitat pe Marian Cozma și la 10 ani de la tragica sa dispariție au postat pe pagina de Facebook ultimul meci jucat de handbalistul român în Liga Campionilor. La 22 noiembrie 2008, ”Păsărilă” evolua în victoria pe care Veszprem o obținea pe teren propriu, cu scorul de 34-25, în fața formației islandeze Haukar Hafnarfjordur.

Marian Cozma, we miss you

It's been 10 years already since the EHF Champions League and the whole handball world tragically lost Marian Cozma. But the iconic Romanian player is still deep in the ❤ of fans, not only from Veszprém Handball Team or ?? FRH – Federația Română de Handbal but from the whole handball community. To commemorate Marian, we are now streaming his last Champions League game.

Gepostet von EHF Champions League am Samstag, 9. Februar 2019

FANATIK a fost în aceste zile în Veszprem și a văzut cum oficialii clubului și oficialitățile orașului se pregăteau să-l comemoreze pe handbalistul român. Primarul orașului și mai mulți jucători și oficiali ai grupării ungare s-au întâlnit vineri la statuia lui Marian Cozma ridicată la un an de la tragedie în fața sălii de sport din Veszprem.

De asemenea, FANATIK a fost în localul unde și-a pierdut viața Marian Cozma și a stat de vorbă cu unul dintre barmanii care lucrau și la acea vreme în club. Acesta a dezvăluit că la un an de la tragedie clubul de noapte ”Patriota” a fost închis și patronii au au încercat să facă alt brand,l dar nici acesta nu a rezistat, astfel că de aproximativ șapte ani la subsol nu mai este nimic.