News

Gest de umanitate impresionant. O familie de pensionari din Sibiu și-a donat pensia pentru refugiați: ”Ajutăm cum putem”

Situația grea a semenilor noștri din Ucraina aduce gesturi impresionante în rândul oamenilor simpli. O familie de pensionari din Sibiu și-a donat pensia pentru a-i ajuta pe refugiați.
01.03.2022 | 15:08
Gest de umanitate impresionant O familie de pensionari din Sibiu sia donat pensia pentru refugiati Ajutam cum putem
ADVERTISEMENT

Românii nu sunt indiferenți față de situația grea cu care se confruntă vecinii din Ucraina și, din puținul pe care îl au, dau maxim pentru a ajuta.

O familie de pensionari din Sibiu și-a donat pensia pentru a-i ajuta pe refugiați

Impresionați de drama persoanelor care fug din calea războiului, doi pensionari au mers, marți dimineaţa, la Crucea Roşie din Sibiu și și-au donat pensia.

ADVERTISEMENT

Venitul lor nu este unul uriaș, însă cei doi bătrâni cred că suma de 3.000 de lei pe care o încasează lunar de la stat ar putea ajuta.

Cei doi bătrânei din Ardeal spun că sunt prea vârstă să se deplaseze la graniță. Ei speră ca suma să fie de folos pentru cei aflați în suferință.

ADVERTISEMENT

Angajații de la Crucea Roșie: ”Ne-au lăsat fără cuvinte”

Muncitorii de la Crucea Roșie au fost impresionați de gestul de solidaritate uriaș de care a dat dovadă familia din centrul țării.

Mesajul bătrânilor după ce au donat banii pentru refugiați a fost unul pe cât de simplu, pe atât de puternic: ”Ajutăm cum putem”.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă (n.r. marţi), la noi, la Crucea Roşie a sosit o familie de pensionari din judeţul Sibiu, care ne-a impresionat incredibil. Au venit şi au donat o sumă considerabilă, 3.000 de lei, ceea ce pentru o familie de pensionari este mult şi au donat banii aceştia pentru refugiaţii din Ucraina, pentru cei care vor avea nevoie de ajutor.

Mesajul lor a fost atât de simplu şi de clar: ‘facem asta, pentru că trebuie să facem asta acum, fiecare din ce putem şi cât putem’.

ADVERTISEMENT

Ne-au lăsat fără cuvinte. De obicei suntem pregătiți ca pensionarii care vin către noi să ne ceară ajutorul. Oamenii aceştia au venit şi ne-au donat, din puţinul lor, o sumă considerabilă şi ne-au impresionat profund şi le mulţumim.

Nu au vrut să facem poze, nu au vrut să facem publicitate, dar ne-au impresionat foarte mult. Mulţumim mult!”, a declarat Raluca Morar, de la Crucea Roșie Sibiu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT