Life

Gestul care a șocat-o pe Regina Maria. Ce a făcut Carol al II-lea într-o călătorie: “Nu a putut plasa un cuvânt”

Gestul lui Carol al II-lea care a șocat-o pe Regina Maria. Ce a făcut monarhul în timpul unei călătorii în Franța și în Anglia.
16.12.2023 | 08:10
Gestul care a socato pe Regina Maria Ce a facut Carol al IIlea intro calatorie Nu a putut plasa un cuvant
Gestul lui Carol al II-lea care a șocat-o pe Regina Maria. Sursa foto: peles.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gestul Regelui Carol al II-lea, din timpul unei călătorii, care a șocat-o pe Regina Maria. Acesteia nu i-a venit să creadă ce comportament a avut monarhul.

Gestul lui Carol al II-lea care a șocat-o pe Regina Maria

În anii ’30, la Casele Regale din Europa au avut loc mai multe tragedii. În 1934,  Regele Alexandru al Iugoslaviei a fost asasinat la Marsilia. Soția sa, Regina Marioara, era sora Regelui Carol al II-lea.

ADVERTISEMENT

La finalul lui august 1935, Regina Astrid a Belgiei a murit într-un accident de automobil. La volanul vehiculului se afla Regele Leopold, soțul său, iar șoferul era pe bancheta din spate. Tragedia a avut loc la mai bine de un an de când predecesorul monarhului, Regele Albert, s-a stins din viață în urma unui accident petrecut în timp ce era pe munte.

La începutul lui 1936, a murit Regele George al V-lea al Angliei, iar urmașul său, Eduard al VIII-lea, nu a rămas mult pe tron deoarece a ales căsătoria cu o mondenă din SUA. Monarhul a abdicat după aproximativ un an și s-a exilat în Franța.

ADVERTISEMENT

Pe 23 ianuarie 1936, ziarele românești scriau că MS Regele Carol al II-lea a plecat în zorii acelei zile, la 4.30, către Londra, acolo unde aveau loc funeraliile Regelui George al V-lea al Angliei.

A plecat cu un tren de 11 vagoane, cu o suită numeroasă, din 20 de aghiotanţi. În schimb, Regele Boris al Bulgariei a plecat, cu un singur aghiotant, “în Simplonul care trece prin Sofia”, după cum a scris Constantin Agretoianu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Regele Leopold al Belgiei “a luat trenul obişnuit între Bruxelles şi Ostende, şi de acolo vaporul spre Anglia”. Monarhul a fost discret în călătorie, în timp ce Carol al II-lea a fost aclamat de oameni în gările românești de pe traseu.

La finalul lui aprilie 1936, Agretoianu a întâlnit-o pe mama monarhului, Regina Maria, într-o audiență de condoleanțe. Aceasta a explicat ce a enervat-o la comportamentul Regelui Carol.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Carol al II-lea în călătorie

Mai exact, Regina Maria a fost șocată de faptul că monarhul s-a jucat table tot timpul. Acesta nu a interacționat cu ceilalți domni care mai erau prezenți, nici măcar cu miniștrii.

Regina Maria era “indignată de purtarea lui Carol în timpul călătoriei în Franţa şi în Anglia. Tot timpul voiajului, 12 ore pe zi, până târziu noaptea (se scula pe la miezul zilei), n-a făcut decât să joace table cu Murdăreanu (sic!), fără să adreseze o vorbă celorlalţi domni care-l însoţeau, nici măcar bătrânilor miniştri.

Nenorocitul de Brediceanu pregătise un lung expozeu asupra străinilor din Austria; (Carol) l-a primit jucând table şi a continuat să joace table în prezenţa lui, şi omul n-a putut plasa un cuvânt”, scria Agretoianu, notează dcnews.ro.

În drum spre țară, Regele Carol s-a oprit la Paris. Acolo a fost decorat, de către președintele Franței, cu Medalia Militară. În doar o singură zi, a oferit cinci interviuri presei din Franța.

Unele ziare din Paris scriau că Elena Lupescu se afla și ea în trenul regal, ceea ce s-a și întâmplat. Cei doi chiar ar fi ieșit în oraș într-o seară, după cum au mai notat atunci ziarele.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei