Sport

„Gesturi de joasă speță! E perceput ca un dușman!” De ce Hromada a fost „bombardat” pe targă de fanii FCSB?

Jakub Hromada a suferit o accidentare gravă în derby-ul FCSB - Rapid. Când jucătorul din Giulești era scos pe targă, suporterii lui FCSB au început să arunce cu sticle în direcția acestuia.
24.04.2024 | 10:49
Gesturi de joasa speta E perceput ca un dusman De ce Hromada a fost bombardat pe targa de fanii FCSB
„Gesturi de joasă speță! E perceput ca un dușman!” De ce Hromada a fost „bombardat” pe targă de fanii FCSB?. Sursa foto: Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Din păcate, la meciul FCSB – Rapid, meci încheiat la egalitate, am avut parte și de un moment mai puțin plăcut, gestul fiind făcut chiar de suporterii lui FCSB.

Jakub Hromada, jucătorul celor de la Rapid București, a suferit o accidentare destul de gravă în derby-ul de pe Arena Națională, accidentare care îl poate țin mult timp pe bară.

ADVERTISEMENT

Când acesta a fost sos cu targa din teren, suporterii lui FCSB au început să arunce cu sticle în el, marcând astfel un moment mai puțin plăcut.

Augustin Călin, reacție vehementă la adresa fanilor lui FCSB: „Nu toți suporterii sunt educați”

Invitat special la Spotlight Superliga, Augustin Călin a vorbit despre incidentele petrecute în derby-ul FCSB – Rapid, derby în care s-a doborât un nou record de spectatori prezenți la un meci de fotbal în sezonul 2023 – 2024 din Superligă.

ADVERTISEMENT

„Complex e când joci cu teamă, iar FCSB n-a jucat cu teamă. Complex e când ai o teamă, o reținere față de adversar. Nu cred că e un complex, doar că Rapidul se mobilizează și găsește strategia mai eficientă. Nu poți să arunci cu sticle în Hromada când acesta este pe targă, dar nu toți suporterii sunt educați.

Nu toți au bunele maniere. Dacă nu este vorba de lipsa educației, este vorba de ură, lucru mult mai grav. Hromada e perceput ca un dușman. 100% e foarte mult ce au făcut suporterii lui FCSB. Un lucru foarte bun este că mediatizați aceste lucruri că nu sunt în regulă. Așa, noile generații se vor educa.

ADVERTISEMENT

Și în Anglia se înjură, dar nu se aruncă cu pahare. E un gest de joasă speță, corect. Din păcate, percepția suporterilor față de jucătorii echipei adverse este de ură, nu este de compătimire. Îi percep ca pe niște dușmani. Da, prin constrângere, sau prin frică, se pot educa suporterii”, a declarat Augustin Călin la Spotlight Superliga.

Augustin Călin: „E o nebunie ca să duci fotbalul românesc la nivel de amator”

Augustin Călin, tehnicianul care a mai antrenat peste ocean, nu este de acord cu propunerea ca fotbalul românesc să o ia de la 0 pentru a opri evenimentele neplăcute ce au loc pe stadion.

ADVERTISEMENT

„S-au dat amenzi, s-a jucat și fără suporteri, dar asta în timp se rezolvă. în Anglia, măsurile au fost radicale. E o nebunie să duci fotbalul românesc la nivel amator, cum să nu fie?

S-au luptat atâtea generații să creeze un palmares, o imagine. Noi ce facem după, o luăm de la 0? Doamne ferește!”, a mai adăugat Augustin Călin la Spotlight Superliga.

„Gesturi de joasă speță! E perceput ca un dușman!”

ADVERTISEMENT