Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță face praf un fundaș al lui Dinamo: “Să nu-i mai lăudăm așa tare”

Dinamo se resimte după derby-ul pierdut pe stadionul din Giulești. Elevii lui Burcă au luat patru goluri de la Rapid într-un meci în care nu s-au apropiat de poarta lui Horațiu Moldovan.
14.09.2023 | 22:05
Giani Kirita face praf un fundas al lui Dinamo Sa nui mai laudam asa tare
Giani Kirita a vorbit despre problemele din apararea lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Rapid a făcut spectacol pe Giulești în partida cu Dinamo. 4-0 a fost scorul pentru gazde, la finalul unui meci în care Rrahmani a reușit a doua dublă consecutivă în Liga I. Apărarea echipei lui Burcă nu a putut să blocheze atacurile giuleștenilor, iar Dinamo a ajuns la 15 goluri primite în acest sezon.

Dinamo suferă în apărare

“Cel nou venit mi se pare destul de ok pentru Dinamo, Homawoo. Văd că joacă simplu, are și un fizic bun. În schimb, cu siguranță ne mai trebuie un fundaș central. E bine să știi când să te retragi. Dinamo pentru el este o pălărie mult prea mare la momentul actual.

ADVERTISEMENT

A făcut și lucruri bune la Dinamo. În momentul în care Dinamo nu avea bani, Patriche fost un jucător bunicel pentru Dinamo. Dar la momentul actual este un nu clar în dreptul lui. Nu ai cum, orice fotbalist”, a declarat Giani Kiriță.

Kiriță cere o întinerire a lotului

Dinamo are una din cele mai slabe apărări din Liga I. Cu 15 goluri primite, este întrecută doar de FCU Craiova și de Voluntari. Ambele echipe au încasat câte 18 goluri de căciulă. Echipa lui Burcă are 8 puncte după 8 etape și ocupă poziția a 11-a în Liga I cu 2 victorii și 2 egaluri. Pentru Dinamo urmează un nou duel de foc în SuperLiga. Vineri, 15 septembrie, „câinii roșii” vor primi vizita echipei lui Mititelu, de la ora 21:30, pe Național Arena.

ADVERTISEMENT

“Eu la 34 de ani m-am retras, am știut că nu mai pot, că fizicul nu mai merge, am zis că decât să mă înjure lumea, să fiu criticat în tribună și prin ziare, mai bine mă las. Orice fotbalist trebuie să aibă asta în portofoliu. Problemele lui Dinamo sunt pe partea defensivă.

Eu vorbesc mereu de agresivitatea necesară pentru fundașii centrali. Cred că fundașii de la noi nu bagă alunecări pentru că nu vor să se murdărească pe șort. Îmi place de Moura dar el e fundaș lateral, e mic de inălțime. Știi cum e fundașul dreapta oricâtă agresivitate ar da nu e ce trebuie.

ADVERTISEMENT

Fundașii centrali și mijlocașii, ei sunt cei care trebuie să dea agresivitatea în teren. Nu e suficient să dăm un gol sau două și după să îi ridicăm în slăvi. Este necesar să avem acele meciuri în care câștigăm și atunci puntem să vorbim să îi lăudăm.

Dar nu trebuie lăudați foarte tare. Nu au mentalitatea sănătoasă. Nu înseamnă că dacă ai câștigat un meci ai câștigat campionatul și ești bun. Trebuie să te bați acolo”, a declarat Giani Kiriță într-o intervenție telefonică din cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Analiza lui Kirita

ADVERTISEMENT