Sport

Giani Kiriță, indignat după ce Dinamo a rămas cu 4 etape de suspendare: „Pierd 50% din forță fără fani”

Giani Kiriță se teme că Dinamo ar putea retrograda în absența fanilor la meciul cu Poli Iași, Voluntari și UTA. Fostul căpitan al „câinilor” consideră nedreaptă decizia.
09.04.2024 | 18:14
Giani Kirita indignat dupa ce Dinamo a ramas cu 4 etape de suspendare Pierd 50 din forta fara fani
Giani Kiriță, nemulțumit de decizia Comisiei de Disciplină care a menținut suspendarea de 4 etape. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Giani Kiriță e supărat după ce Dinamo a rămas cu patru etape de suspendare, așa cum FANATIK a anunțat. De ce crede că le va fi mult mai dificil jucătorilor lui Zeljko Kopic.

Giani Kiriță crede că FRF i-a semnat sentința lui Dinamo cu această decizie: „Va fi foarte, foarte greu”

Giani Kiriță a comentat pentru FANATIK decizia Comisiei de Recurs a FRF: „Pentru Dinamo e un mare obstacol. Mă așteptam ca pedeapsa să fie redusă, dar din păcate nu s-a întâmplat asta. Eu cred că fără suporteri lui Dinamo îi va fi foarte, foarte greu”.

ADVERTISEMENT

Analistul FANATIK SUPERLIGA e convins că „alb-roșii” pierd mult la meciurile cu Poli Iași, Voluntari și UTA de pe teren propriu: „Dinamo pierde 50% din aport la fiecare meci în lipsa fanilor. E un foarte mare dezavantaj. Dinamo întotdeauna are suporteri care i-au împins de la spate. 

Și datorită suporterilor Dinamo a avut acele victorii la rând și au mers foarte bine. Ei pentru Dinamo sunt al 12-lea jucător. Sunt și vor rămâne mereu alături de echipă și le dau forță”.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriță le cere celor de la Dinamo să umple stadion de copii: „Am văzut ce s-a întâmplat la Arad”

UTA a rămas și ea cu patru etape de suspendare, iar „Bătrâna Doamnă” a fost susținută de peste 5.000 de copii la ultimul meci, care au creat o atmosferă senzațională. Același lucru vrea să vadă și Giani Kiriță la Dinamo: „Va fi foarte, foarte greu. Va conta foarte mult și dacă acești copii sunt pe stadion, am văzut ce s-a întâmplat la Arad, dar nu sunt ca suporterii. Te bucuri de prezența lor dacă ai nevoie de PCH și restul fanilor.

Și nu e vorba doar de susținere. Galeria pune presiune pe adversar, iar asta nu se compară cu nimic. Dacă vor fi 5-6.000 de copii nu poți să spui însă că vor juca la fel ca în deplasare. Conducerea trebuie să încerce să umple stadionul de copii”.

ADVERTISEMENT

Kiriță nu e deloc optimist în privința șanselor de salvare de la retrogradare: „Ca joc, din păcate în play-out ați văzut ce s-a întâmplat și aici e îngrijorarea mare. Prestația lui Dinamo la ultimele meciuri e problema principală. Sunt în pericol să retrogradeze direct și nu avem cum să ne ascundem. Repet, pericolul e real și e îngrijorare mare”.

Giani Kiriță: „Dinamo nu merita această suspendare”

Giani Kiriță e sigur că lui Dinamo i se face o mare nedreptate: „Nu merita această suspendare. Trebuiau pedepsiți individual și să lăsăm suporterii să vină în tribune. De ce să sufere un stadion întreg? La fel s-a întâmplat și cu UTA.

ADVERTISEMENT

Nu ai voie să pedepsești zeci de mii de fani pentru 10 inși. Nu înțeleg de ce nu s-a decis ca Dinamo să joace în afara Bucureștiului și cu suporteri în tribune. Au mai fost cazuri. 

Așteptăm o victorie cu Iașiul să ne mai liniștim puțin. Dacă mă întrebi pe mine e cam meciul decisiv. Trei puncte foarte mari, mai ales dacă se încarcă”.

  • 3 meciuri fără spectatori va mai juca Dinamo până la finalul play-out-ului
ADVERTISEMENT
Tags: