Sport

Gică Craioveanu, despre „dubla” cu Belarus și Andorra: „Șase puncte din șase”. Exclusiv

Gică Craioveanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK „dubla” echipa naționalei cu Belarus și Andorra, dar și șansele de calificare ale „tricolorilor” la Euro 2024.
12.10.2023 | 00:15
Gica Craioveanu despre dubla cu Belarus si Andorra Sase puncte din sase Exclusiv
ică Craioveanu, despre „dubla” cu Belarus și Andorra: „Șase puncte din șase”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” nu își permit pași gresiți cu Belarus și Andorra în preliminariile Euro 2024, iar Gică Craioveanu este plin de optimist în șansele elevilor lui Edi Iordănescu. „Grande” lansează și un scenariu incredibil înaintea „dublei” echipei naționale a României și așteaptă maximul de puncte din următoarele două partide.

Gică Craioveanu analizează „dubla” cu Belarus și Andorra: „Șase puncte din șase. Nu cred că ar pune mari probleme”

Belarus și România se întâlnesc joi pe stadionul „Szusza Ferenc” din Budapesta, de la ora 21:45, însă gazonul nu este în cele mai mai bune condiții, așa cum se observă în imaginile oferite în exclusivitate de FANATIK. „Tricolorii” țintesc cele trei puncte în Capitala Ungariei, iar Gică Craioveanu nu are emoții înaintea partidei.

ADVERTISEMENT

„Grande” a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că moralil „tricolorilor” este la cote maxime înaintea „dublei” cu Belarus și Andorra. Gică Craioveanu se așteaptă ca echipa naționale să câștige cele șase puncte puse în joc din următoarele partide din preliminariile Euro 2024.

„Logic ar fi să luăm șase din șase, suntem favoriți și suntem peste ambele echipe. Moralul este unul foarte bun pentru că victoria cu Kosovo a schimbat puțin dinamica grupului. Știu că atmosfera la lot este una foarte bună, cum nu a mai fost mai demult.

ADVERTISEMENT

În general lumea se așteaptă la două victorii, cred că nu sunt rivali în momentul actual pentru România. Noi am putea să ne facem unul dintre cele două meciuri sau ambele grele, nu cred că Belarus sau Andorra ar putea pune mari probleme României.

Am văzut și terenul, am văzut și cred că este unul dintre atuurile lor să impiedice circulația mult mai bună a noastră, suntem o echipă care pasează mult mai bine decât Belarus. Până la urmă și ei joacă tot pe același teren, este o scuză dar nu așa mare precum cred unii că ar fi”, a spus Gică Craioveanu.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu, despre șansele la calificare: „Am ajuns să depindem de noi. De mult nu am mai fost așa aproape”

Edi Iordănescu a anunțat că „tricolorii” își doresc să rezolve calificarea la Euro 2024, iar Gică Craioveanu este încrezător în șansele României. Fostul mare internațional este de părere că și inspirația selecționerului va juca un rol important în lupta spre turneul final.

„De mult nu am mai fost așa aproape, un lucru extraordinar de pozitiv este că depindem de noi, nu depindem de alții. Am ajuns să depindem de noi și rezultatele nostre, nu stăm la mâna unora sau altora, vezi Doamne că trebuie să câștige sau să fie x rezultate să te califici.

ADVERTISEMENT

Depindem doar de noi, depindem de inspirația la momentul meciurilor a lui Edi și în primul rând al jucătorilor. Până la urmă Edi te duce în 30 de metri, dar de acolo tu trebuie să decizi meciurile. Este un nucleu de bază, iar pe lângă nucleul de bază unde sunt jucători cu experiență ca Stanciu, Razvan Marin, Burcă și mulți alții.

Vin și puști care se impun și au un randament foarte bun într-un moment sau altul și cred că Edi a făcut un lucru pozitiv că a urmărit mereu prestația lor și de asta sunt la echipa națională. Nimeni nu îți face cadou nimic, nici Edi și nici nimeni, iar răspunzător de rezultate tot Edi va fi”, a declarat fostul internațional.

Scenariul lui Gică Craioveanu: „Să trecem peste Elveția, poate să rămână acasă”

Selecționata lui Edi Iordănescu este la două puncte distanță de Elveția, iar Gică Craioveanu nu exclude ca „tricolorii” să termine grupa pe primul loc. Acesta este de părere că elvețienii pot pierde calificarea în ultimele partide dacă România și Israel îi vor învinge în duelul direct.

„Trebuie să câștigi indiferent unde joci, noi făceam antrenamente pe zgură și tot jucam, Doamne iartă-mă. Șase puncte ne-ar trimite aproape chiar de locul unu, poți să depinzi de tine și la meciul cu Elveția și dacă îi bați să treci peste ei, orice este posibil în grupă.

Elveția care la momentul actual pare favorită să rămână acasă și să piardă cu Israel sau cu noi, se pot întâmpla multe în fotbal. Dacă s-ar lua șase puncte ar fi senzațional, ți-ar deschide o altă perspectivă și zic că ar avânta echipa națională pe o altă poziție în ultimele meciuri, cu un moral foarte ridicat și te poate duce să îți servească un egal”, a mai spus Gică Craioveanu.

Gică Craioveanu a mai vorbit și despre situația din Israel, iar „Grande” mărturisește că războiul izbucnit îi poate afecta pe jucători. „Grande” este de părere că adversara echipei naționale are probleme în defensivă, chiar dacă în atac stau foarte bine.

„Nu îmi place ceea ce se întâmplă, dar ca jucător nu te mai gândești la fotbal, ci la familii, prieteni și ce se întâmplă în țara ta. Este o situație foarte dramatică, îți dai seama că un conflict ca ăsta le-ar da o stare de spirirt negativă, dar nu vreau să mă gândesc, vreau să mă gândesc doar la sport.

Chiar dacă Israel ne-a demonstat aici că au o echipă foarte bună, eu cred că este o echipă de învins. Arată destul de bine de la mijloc în sus, dar au probleme foarte mari pe faza de apărare”, a încheiat Gică Craioveanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
1.63 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „2 solist” la meciul Belarus – România