Sport

FRF, optimism total la sosirea la Budapesta: „Trebuie să speculăm”. Ce problemă are Edi Iordănescu

FRF a degajat optimism la sosirea la Budapesta. Mihai Stoichiță a dezvăluit cu ce „problemă” se confruntă selecționerul Edi Iordănescu.
10.10.2023 | 21:45
FRF optimism total la sosirea la Budapesta Trebuie sa speculam Ce problema are Edi Iordanescu
FRF degajă optimist după sosirea la Budapesta. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a ajuns la Budapesta marți seară în vederea duelului de joi, 12 octombrie, ora 21:45 cu Belarus din preliminariile Euro 2024. Mihai Stoichiță nu concepe alt rezultat în afara victoriei. Directorul tehnic al FRF vrea ca „tricolorii” să profite de momentul oportun și să urce pe primul loc în clasamentul grupei.

FRF, optimism total la sosirea la Budapesta: „Trebuie să speculăm”

România le înfruntă pe Belarus (12 octombrie) și Andorra (15 octombrie) în preliminariile Euro 2024. Cu două victorii, naționala lui Edi Iordănescu poate urca pe primul loc și poate pune presiune, ținând cont că Elveția va juca un singur meci în această acțiune. UEFA a reprogramat pe 15 noiembrie meciul Israel – Elveția.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mihai Stoichiță a vorbit despre gazon. FANATIK a fost pe Stadionul „Szusza Ferenc”, iar suprafața de joc este dezastruoasă. „Este cel mai important meci. Suntem obligați să câștigăm cele două meciuri, ca să îi obligi și pe unii și pe alții să joace pe viață și pe moarte.

Gazonul arată rău? Asta este, nu avem ce să facem. Ăsta este terenul desemnat, jucăm pe el. Belarusul l-a ales, nu? Nu ai ce face. Nu sunt deloc slabi, dar trebuie să-i bați. Buni sau răi, trebuie să câștigăm ambele meciuri.

ADVERTISEMENT

Vor fi două meciuri de luptă. Sper ca momentul bun prin care trecem și pe care l-am văzut și zilele astea la antrenamente să se poată manifesta joi. Este un moment care trebuie speculat. Nu știu de câte ori în viață ai o astfel de șansă, să câștigi și să te apropii de Campionatul European”, a declarat Mihai Stoichiță.

Ce „problemă” are Edi Iordănescu: „El alege, nu noi”

Mihai Stoichiță consideră că absența unui jucător nu poate deteriora forța echipei. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal i-a lăudat pe atacanți și este de părere că Edi Iordănescu are probleme în alegerea titularului din ofensivă.

ADVERTISEMENT

„Toți jucătorii din atac au evoluții foarte bune la ora actuală. Toți, toți. Atunci, problema o are Edi, nu noi, că el alege. Și e foarte bine că are problema asta.

Doamne Ferește să nu bați aici, că apoi încep speculațiile. Câștigând aici, apoi la București, îi obligi pe toți să-și joace șansa până la sfârșit. Suntem la două puncte sub Elveția, deci un potențial pericol pentru ei, dar și Israelul e la un punct sub noi, deci un potențial pericol pentru noi. Trebuie să adunăm maximum.

ADVERTISEMENT

Sunt aproape sigur de calificare. Dacă nici acum, când am ajuns în situația asta, să nu te gândești că te poți califica, mi s-ar părea de un pesimism dăunător. Jucătorii trec printr-un moment psihologic extraordinar, au încredere în ei”, au fost cuvintele lui Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță, optimist la sosirea la Budapesta: „Trebuie să speculăm”


  • 2.49 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „1X” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT