Fotbal intern

Gică Hagi, împrumut la bancă pentru Academie! Ce va face cu 3,5 milioane de euro

19.11.2020 | 13:02
Gica Hagi imprumut la banca pentru Academie Ce va face cu 35 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist Gică Hagi a făcut un împrumut important la bancă, iar banii vor fi investiți în Academia de la Ovidiu care îi poartă numele.

La finalul sezonului precedent, Hagi s-a retras din funcția de antrenor al echipei FC Viitorul și a rămas doar ca patron al Academiei.

ADVERTISEMENT

El a luat această decizie pentru a-și dedica mai mult timp dezvoltării proiectului început la Ovidiu și creării următoarei generații de fotbaliști.

Împrumut la bancă făcut de Gică Hagi pentru dezvoltarea Academiei

Pentru a putea duce Academia la următorul nivel, Gică Hagi a făcut un împrumut la bancă de 3,5 milioane de euto, iar cea mai mare parte a banilor vor fi investiți pentru dezvoltarea acestui proiect.

ADVERTISEMENT

Din suma pe care a luat-o de la bancă cu dobândă prefenţială, Hagi va direcționa trei milioane de euro în Academie, iar restul de 500.000 de euro vor merge către activitatea echipei de seniori.

Proiectul de modernizare și extindere al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, are ca obiectiv construirea de spații destinate cazării juniorilor, antrenamentelor și recuperării, precum și o nouă zonă administrativă.

ADVERTISEMENT

”Suntem mulțumiți că am găsit în BRD Societe Generale un partener vizionar, care finanțează dezvoltarea la un nivel competitiv internațional a capacităților de cantonament din cadrul Academiei Gheorghe Hagi”, a declarat Gică Popescu, președintele clubului FC Viitorul.

”Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală și de Est, destinate formării și pregătirii viitorilor fotbaliști de succes pe plan internațional”, a mai spus Popescu, conform financialintelligence.ro.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fondat Academia care îi poartă numele în anul 2009 și a devenit în scurt timp una dintre cele mai de succes bussines- uri din fotbalul românesc. În ultimii ani, mai mulți jucători crescuți la Ovidiu au ajuns la echipele naționale ale României.

ADVERTISEMENT