Sport

Gică Hagi, aproape de un gol de generic la sărbătoarea lui Rangers! ”Regele” i-a încântat pe scoțieni: ”Poți vedea de unde provine talentul lui Ianis”

Gică Hagi a revenit pe "Ibrox", însă în calitate de jucător, după ce l-a urmărit pe Ianis, din tribune, în mai multe rânduri. "Regele" a fost invitat la amicalul care a marcat 150 de ani de la înfiinţarea lui Rangers.
27.03.2022 | 11:48
Gica Hagi aproape de un gol de generic la sarbatoarea lui Rangers Regele ia incantat pe scotieni Poti vedea de unde provine talentul lui Ianis
Gică Hagi a revenit pe teren în amicalul de pe "Ibrox"
ADVERTISEMENT
27-03-2022
08:49

Gică Hagi a primit nota 6

Gică Hagi a jucat puțin mai mult de jumătate de oră în meciul de gală în care s-au sărbătorit 150 de ani de înființarea clubului Rangers și i-a încântat pe scoțieni cu câteva execuții magistrale.

”Legenda din România a încântat publicul de pe Ibrox cu câteva momente de geniu. A fost aproape să înscrie dintr-o lovitură liberă executată superb, pe care Waterreus a respins-o peste bară.

A mai reușit un călcâi ‘viclean’ cu care l-a depășit pe Vignal, cu puțin timp înainte de a fi schimbat. Poți vedea de unde provine talentul lui Ianis”, a scris site-ul rangersreview.co.uk.

Sursa citată i-a acordat nota 6 fostului mare fotbalist român, la fel ca și lui Michel Salgado, Jose Bosingwa, Roy Makaay și Davd James. Cel mai bun jucător din echipa legendelor internaționale a fost ales portughezul Ricardo Quaresma, jucător încă în activitate, care a primit 9, în timp ce Luis Figo, Kaka și Carlos Marchena au fost notați cu 8.

Pauza internaţională a adus mai multe meciuri amicale de gală, iar un exemplu a fost partida care a marcat 150 de ani de la înfiinţarea lui Rangers. O echipă a legendelor clubului scoţian a întâlnit selecţionata lui Luis Figo, unde Gică Hagi a purtat tricoul cu numărul 10.

Gică Hagi a jucat pe “Ibrox” în amicalul prin care Rangers a sărbătorit 150 de ani de la înfiinţare

Sâmbătă, suporterii de pe “Ibrox” au putut să vadă în acţiune câţiva fotbalişti legendari, printre care s-au numărat Gică Hagi, Kaka, Luis Figo, Predrag Mijatovic sau Paul Gascoigne. Amicalul s-a disputat cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la înfiinţarea lui Rangers, echipă unde joacă Ianis Hagi din iarna lui 2020.

ADVERTISEMENT

În faţa a aproape 40.000 de spectatori, echipa starurilor lui Luis Figo a câştigat meciul în faţa legendelor lui Rangers, scor 3-2. Golurile legendelor lui Rangers au fost marcate de Shota Arverladze şi Paul Gascoigne, în timp ce Carlos Marchena, Nuno Gomes şi Ricardo Quaresma au înscris pentru selecţionata lui Figo. Gică Hagi a fost la un pas să marcheze, dintr-o lovitură liberă, dar mingea a trecut puţin peste poarta scoţienilor.

Echipa legendelor lui Rangers: Neil Alexander, Ronald Wattereus, Jorg Albertz, Marvin Andrews, Shota Arveladze, Kris Boyd, Ronald De Boer, Barry Ferguson, Paul Gascoigne, Alan Hutton, Nikica Jelavic, Pedro Mendes, Michael Mols, Nacho Novo, Sasa Papac, Alex Rae, Giovanni van Bronckhorst, Gregory Vignal, Rod Wallace, Craig Moore.

ADVERTISEMENT

Echipa legendelor lui Luis Figo: David James, Jens Lehmann, Eric Abidal, Jose Bosingwa, Luís Figo, Nuno Gomes, Gheorghe Hagi, Kaka, Christian Karembeu, Roy MaKaay, Claude Makelele, Florent Malouda, Carlos Marchena, Predrag Mijatovic, Robert Pires, Ricardo Quaresma, Míchel Salgado, Ricardo Costa.

Gică Hagi s-a duelat cu antrenorul lui Ianis

Gică Hagi a fost titular în meciul legendelor de pe “Ibrox”, iar primele minute au oferit un duel interesant pe teren. Fostul mare fotbalist român l-a avut ca adversar pe Giovanni van Bronckhorst, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers.

ADVERTISEMENT

Giovanni van Bronckhorst, fost jucător al lui Rangers în perioada 1998-2001, a revenit în toamna anului trecut pe “Ibrox”, însă în calitate de antrenor, după ce Steven Gerrard a semnat cu Aston Villa.

După patru luni de mandat, Giovanni van Bronckhorst a obşinut 19 victorii, 6 remize şi 2 înfrângeri, şi se află cu Rangers în lupta pentru titlul de campion al Scoţiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorul olandez a calificat-o pe Rangers în sferturile de finală din Europa League, unde se va duela cu Braga. Anterior, scoţienii le-au eliminat pe Borussia Dortmund şi Steaua Roşie Belgrad.

ADVERTISEMENT