Sport

Fanii lui Rangers, vrăjiţi după un nou meci mare al lui Ianis Hagi! Ce notă i-au dat scoţienii

Echipa scoțiană Rangers FC a câștigat primul meci de la instalarea pe bancă a noului antrenor, olandezul Giovanni van Bronckhorst. Cu Ianis Hagi în teren, Rangers a câștigat împotriva Spartei Praga.
26.11.2021 | 08:37
Fanii lui Rangers vrajiti dupa un nou meci mare al lui Ianis Hagi Ce nota iau dat scotienii
ADVERTISEMENT

Scoțienii au câștigat cu 2-0 în fața celor de la Sparta Praga, în meciul de aseară de pe Ibrox. În celălalt meci al grupei, Lyon a bătut pe terenul danezilor de la Brondby, cu 3-1.

După aceste rezultate, Rangers și-a consolidat locul secund în clasament, cu 7 puncte. Lyon este matematic calificată, cu 15 puncte, adică maximum. Și Rangers este calificată, deoarece Sparta poate face maximum 7 puncte, având 4 acum. La rezultatele directe, Rangers este superioară cehilor, după acest 2-0, turul fiind câștigat de Sparta cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Ce spun fanii lui Rangers despre evoluția lui Ianis Hagi

Relația de joc pe care Ianis Hagi, ca servant pentru Morelos, a dezvoltat-o în acest sistem, pare-se că l-a convins pe van Bronckhorst să o utilizeze din nou.

Suporterii echipei scoțiene sunt și ei vrăjiți de evoluția mijlocașului român, transferat de la Fiorentina.

ADVERTISEMENT

Pe Twitter, dar și pe alte rețele de socializare, Ianis Hagi a fost lăudat de suporteri. Unul dintre ei chiar i-a acordat notă maximă, 10 din 10, însă majoritatea au căutat cele mai interesante epitete pentru a-l elogia pe Ianis Hagi.

Performanță fenomenală pentru Hagi”, ”Hagi fotbalist de geniu” “Foarte bine Hagi, 10 din 10” sau “Hagi e de clasă mondială”, sunt numai câteva dintre expresiile folosite în spațiul virtual, după victoria cu Sparta Praga.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, pasă genială pentru Morelos

Scorul pe Ibrox a fost deschis de columbianul Morelos, cu o execuție superbă, în minutul 15. Pasa de gol, oferită de Ianis Hagi, a fost și ea una de kinogramă, fapt care a fost remarcat de presă și de fanii echipei scoțiene.

Același Morelos a marcat și golul de 2-0 în minutul 48, consfințind victoria și, implicit, calificarea celor de la Rangers în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost titularizat de Giovanni van Bronckhorst, la primul meci ca antrenor al lui Rangers, într-un sistem tactic 4-2-3-1. Alături de Aribo și Kent, el a jucat într-o tripletă în spatele atacantului central, Morelos.

Aceasta este o primă modificare după era lui Steven gerrard care, preponderent, folosea un sistem 4-3-3.

Florin Niță, rezervă pe Ibrox

În meciul de joi seară, portarul român Florin Niță a fost rezerva lui Holec, la Sparta Praga.

Ianis Hagi a ieșit din teren în minutul 65, înlocuit de Patterson, în aplauzele publicului. El a primit și un cartonaș galben în minutul 45.

Finalul de an, pentru Rangers, este marcat de marele derby Old Firm, cu celtic Glasgow, care va avea loc în etapa de Revelion, pe 2 ianuarie.

ADVERTISEMENT