Sport

Gică Hagi, optimist înainte de Sheriff – Farul: „Putem trece de ei”

Gică Hagi este optimist înainte de returul Sheriff - Farul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul campioanei României are încredere în jucătorii săi.
17.07.2023 | 22:11
Gica Hagi optimist inainte de Sheriff  Farul Putem trece de ei
Gică Hagi este optimist înainte de Sheriff - Farul. Foto: Facebook - @Farul Constanța.
ADVERTISEMENT

Gică Hagi este optimist înainte de meciul retur din „dubla” Sheriff – Farul, marți, 18 iulie, de la ora 20:00. Campioana României pleacă cu un avantaj de un gol după confruntarea de la Ovidiu. Gică Hagi a rămas plăcut surprins de gazonul stadionului din Tiraspol și i-a lăudat pe moldoveni.

Gică Hagi, impresionat de gazon înainte de Sheriff – Farul: „Fantastic!”

Înainte de a-i lăuda pe jucătorii și antrenorul lui Sheriff Tiraspol, Gică Hagi a avut doar cuvinte de laudă la adresa gazonului. UEFA a mutat partida retur dintre Sheriff și Farul pe stadionul din Tiraspol, deși zona este una cu grad de risc, din cauza războiului din Ucraina. „Regele” i-a lăudat pe adversari.

ADVERTISEMENT

„Fantastic, foarte bun (n.r.- gazonul)! Îi salut pe cei ce investesc în segmentul social important, să faci lucruri de acest nivel… E foarte important. Au antrenor bun și jucători ce pot aduce diferența în orice moment. Trebuie să facem un joc tare, tare bun și ofensiv, și defensiv, meci complet, ca să trecem de acest tur.

Vom încerca să fim noi, să dictăm intensitatea jocului. Un detaliu: și noi, și ei ne cunoaștem mai bine decât înaintea meciului tur, nu cred că ne-am putea surprinde cu ceva. Poate una-două schimbări mici”, a declarat Gică Hagi, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, optimist înainte de Sheriff – Farul: „Putem trece de ei”

Farul a câștigat partida retur cu Sheriff Tiraspol, după golul marcat de David Kiki. Deși este conștient de dificultatea meciului, Gică Hagi consideră că Farul o poate depăși pe campioana Moldovei. „Înainte era un grup tânăr, înființat de mine, care avea zero experiență europeană, că de acolo am plecat.

Am construit un grup ce-a câștigat tot ce se poate în România, de doi ani ne-am unit și am readus un club de tradiție, Farul, în prim-plan. Da, e o provocare, cu asta trăim, asta facem! Cred că muncim bine și putem trece de Sheriff”, a mai spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului retur cu Sheriff, Farul a mers la Sibiu pentru duelul cu Hermannstadt din prima etapă a SuperLigii. Constănțenii s-au impus cu 1-0 după golul lui Grameni. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Rapid a reluat negocierile pentru tânărul mijlocaș al „marinarilor”.

Tudor Băluță, încrezător înainte de Sheriff – Farul: „Am venit cu gândul să obținem o nouă victorie”

Tudor Băluță, mijlocașul celor de la Farul, a vorbit despre partida decisivă cu Sheriff Tiraspol. Fotbalistul de 24 de ani a refuzat să răspundă când a fost întrebat despre situația politică din țara vecină. UEFA anunțase inițial că returul dintre Sheriff și Farul va avea loc pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, din cauza invaziei ruse asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Am făcut un meci bun acasă, suntem pregătiți. Mergem cu gândul la calificare. Mentalitatea noastră o știe toată lumea, mergem la fiecare meci să câștigăm. Marți, nimic nu e diferit. Am venit cu gândul să obținem o nouă victorie.

Dar trebuie să fim pregătiți pentru orice, în astfel de partide te poți aștepta la prelungiri, la penalty-uri. Datoria noastră este să fim pregătiți. Nu știu dacă vor fi diferențe mari față de manșa tur, vrem să facem un fotbal ofensiv, să marcăm, să nu primim gol. Așa am jucat meciul tur, așa vom juca și la Tiraspol. 

Vremea e la fel ca în România, nu mi se pare diferită, trebuie să ne adaptăm la orice condiție. Nu mă gândesc că va fi foarte cald, trebuie să ne gândim doar la ceea ce va fi fotbalistic. Știam cu toții că avem o perioadă aglomerată, e nevoie de toată lumea din lot. Bine că am obținut victoria la Sibiu, noi, ceilalți, trebuie să venim cu forțe proaspete, ca să continuăm seria rezultatelor bune”

„Nu vreau să intru în discuții politice”

„Nu vreau să intru în discuții politice, ne așteptăm ca suporterii lor să-și susțină echipa așa cum și ai noștri și-au susținut favoriții acasă, ne concentrăm doar la ceea ce este pe teren. Am fost la baza celor de la Sheriff, când am jucat în Youth League, este o bază frumoasă, cu tot ceea ce este nevoie.

Terenul se prezintă în condiții bune și ne va ajuta să facem un fotbal bun. Orașul Tiraspol nu-l cunosc. N-am venit să ne plimbăm, am venit doar pentru fotbal și să facem o partidă bună”, a spus Tudor Băluță.

ADVERTISEMENT