Sport

Rapid forțează lovitura verii. Transfer de 1.000.000 euro de la Farul! Exclusiv

Rapid a reluat negocierile cu Farul pentru transferul mijlocașului Constantin Grameni, noul Boloni cum îl numește Gică Hagi. FANATIK are toate detaliile unei posibile lovituri de mercato.
17.07.2023 | 12:50
Rapid forteaza lovitura verii Transfer de 1000000 euro de la Farul Exclusiv
Gică Hagi ar putea spune „da” ofertei lui Dan Șucu pentru transferul lui Constantin Grameni de la Farul la Rapid. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși s-a mișcat destul de bine pe piața transferurilor în această pauză competițională, Rapid mai încearcă mutări de mare efect. Una dintre acestea ar fi aducerea de la campioana Farul a mijlocașului Constantin Grameni. Giuleștenii s-au mai interesat de jucător și în urmă cu două luni, informație dezvăluită exclusiv de FANATIK și confirmată de părțile implicate.

Constantin Grameni, de la Farul la Rapid!? Giuleștenii au reluat negocierile cu Gică Hagi pentru mijlocașul de 20 de ani

Constantin Grameni, 20 de ani, este una dintre piesele de bază cu care Hagi a izbutit să-și adjudece titlul în sezonul anterior de SuperLiga. Grameni a lipsit în Supercupa cu Sepsi și în turul cu Șeriff Tiraspol din cauza unei accidentări, dar este în prim-plan în mercato.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Grameni a reintrat recent pe radarul celor de la Rapid. A fost inițial o ofertă pe care Dan Șucu și colaboratorii săi au avansat-o Farului în luna mai. Despre ofertă a vorbit inclusiv președintele Gică Popescu.

Avem o ofertă oficială de la Rapid, pentru Grameni, dar nu e de luat în seamă. Nu cred că jucătorii pe care îi avem noi acum pot fi cumpăraţi de echipele din SuperLiga. Vindem scump. Nici FCSB nu poate!”, a declarat Popescu acum câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au modificat între timp. Odată cu venirea lui Cristiano Bergodi, care l-a înlocuit pe Adrian Mutu, se continuă și mercato în Grant. Italianul a discutat cu șefii săi, iar unul dintre numele pentru care Rapid va insista în zilele următoare este Grameni de la Farul. S-au redeschis negocierile cu Hagi, iar vestea bună pentru rapidiști este că „Regele” nu mai pare atât de decis să refuze oferta lui Șucu!

Rapid pune pe masă 1.000.000 de euro pentru transferul lui Grameni de la Farul. Cum poate fi convins Hagi

De ce ar accepta Gică Hagi să-și cedeze în SuperLiga unul dintre cei mai importanți jucători? Asta în condițiile în care președintele Farului declara, fără echivoc, că nicio echipă din România nu-și mai permite să cumpere de la Farul.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, noile condiții financiare pe care Rapid le propune pentru semnătura lui Grameni l-ar putea „îndoi” pe Hagi. Este vorba despre un milion de euro, banii jos pentru transfer! La această sumă se adaugă și o „coadă” de 20 la sută, astfel că Farul și Hagi ar mai putea câștiga alți bani importanți pe Grameni și ulterior.

Hagi tocmai l-a vândut pe Adrian Mazilu la Brighton pentru 4,6 milioane de euro, așa cum a dezvăluit FANATIK în exclusivitate. Mazilu în schimb va rămâne sub comanda lui Gică până la 1 ianuarie 2024, abia apoi va merge în Premier League. E foarte posibil ca după Mazilu în Anglia, Grameni la Rapid să fie următorul titular cedat de Farul.

ADVERTISEMENT

Campania de achiziții a Rapidului nu este încă închisă. Bugetul este de 3 milioane de euro!

Șefii Rapidului au pregătit un buget de 3,5 milioane de euro pentru această vară. Așa cum a promis Șucu la venirea în Giulești, bugetul va crește de la an tocmai pentru că Rapid vizează titlul de campioană. Rapid nu a mai luat titlul din 2003.

Acum, fiind vorba și de anul Centenarului cum îl consideră rapidiștii, s-a lucrat intens și la întărirea echipei cu transferuri. Până acum Rapid i-a adus pe Iulian Cristea și pe Oaidă de la FCSB, pe Braun de la CFR Cluj, pe Borja Valle de la Cartagena și pe El Sawy de la Csikszereda. A fost împrumutat și Cătălin Cârjan de la Arsenal.

Campania de achiziții este departe de a fi terminată. Se încearcă transferul lui Grameni de la Farul, dar și aducerea unui atacant, ca back-up la golgeterul Marko Dugandzic. Dar lista rămâne deschisă, inclusiv Cristiano Bergodi având unele doleanțe.

  • 2.000.000 de euro este cota actuală a lui Constantin Grameni, care va împlini 21 de ani pe 23 octombrie
  • 82 de meciuri, 7 goluri și 6 assist-uri este CV-ul mijlocașului la prima echipă a Farului
ADVERTISEMENT