Sport

Unde se va juca Sheriff – Farul din Champions League! Anunțul oficial al UEFA

Stadionul manșei retur a „dublei” dintre Sheriff - Farul, din primul tur preliminar al UEFA Champions League, a fost stabilit! Schimbarea UEFA a fost confirmată de moldoveni.
03.07.2023 | 14:12
Unde se va juca Sheriff  Farul din Champions League Anuntul oficial al UEFA
UEFA a anuntat oficial unde va juca Farul meciul decisiv de calificare in turul 2 din UCL
ADVERTISEMENT

Farul Constanța va începe Ovidiu campania de calificare în grupele europene. Campioana României o înfruntă în turul întâi preliminar al UEFA Champions League pe Sheriff Tiraspol, pe 12 iulie, ora 20:30. Meciul retur va avea loc șase zile mai târziu, pe 18 iulie, pe stadionul lui Sheriff din Tiraspol, după schimbarea dictată de la UEFA.

Sheriff – Farul se va disputa la Tiraspol! Schimbare anunțată de UEFA

În primă fază, UEFA a anunțat că Sheriff Tiraspol își va disputa manșa retur a „dublei” cu Farul din preliminariile UEFA Champions League pe stadionul „Zimbru” din Chișinău. Forul european a luat această decizie inițial, din cauza războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Oficialii au catalogat Tiraspol ca fiind zonă cu grad ridicat de risc în urma invaziei ruse asupra Ucrainei. Totuși, UEFA a luat decizia de a muta partida retur dintre campioanele Moldovei și României la Tiraspol.

Astfel, meciul retur ar urma să aibă loc pe stadionul lui Sheriff din Tiraspol, care are o capacitate de 12.746 de locuri. UEFA a hotărât în urmă cu un an ca Sheriff să nu își dispute meciurile europene de pe teren propriu la Tiraspol.

ADVERTISEMENT

Manșa retur a „dublei” Sheriff – Farul din primul tur preliminar UEFA Champions League se joacă la Tiraspol: „Vești grozave”

Sheriff a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că meciurile europene ale moldovenilor vor reveni pe stadionul din Tiraspol. „Prieteni, vești grozave! Comitetul Executiv al UEFA a discutat în cea mai recentă ședință cererea comună a clubului și a Federației Moldovenești de Fotbal de a readuce meciurile europene pe stadionul lui Sheriff. 

Mulțumită eforturilor conducerii clubului și ale președintelui Federației, Leonid Oleinichenko, meciurile din cupele europene revin la Tiraspol”, se arată în comunicatul emis de Sheriff Tiraspol.

ADVERTISEMENT

Pentru Farul urmează o perioadă extrem de aglomerată. Înainte de meciul tur cu Sheriff Tiraspol, echipa lui Gică Hagi o va înfrunta pe Sepsi în Supercupa României, pe 8 iulie, de la ora 21:00. Între meciurile împotriva moldovenilor, campioana României va juca în deplasare cu Hermannstadt în SuperLiga.

Farul, înfrângeri usturătoare în Polonia

Farul a încheiat cantonamentul din Polonia cu două înfrângeri dureroase. În cursul zilei de duminică, formația de la malul Mării Negre a pierdut cu Ostrava, scor 0-5, dar și în fața celor de la Warta Poznan, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Totodată, Farul a pierdut primul meci în cantonamentul din Polonia, scor 0-1 cu Pogon Szczecin. Înainte de plecarea în Polonia, Farul a efectuat un stagiu de pregătire la Poiana Brașov. Campioana României a câștigat cu Poli Iași (1-0) și a remizat cu FC Brașov (1-1).

ADVERTISEMENT