Fotbal intern

Gică Hagi, peste Aguero, Stoicikov, Hazard în topul celor mai buni fotbaliști din ultimii 25 de ani! ”Un adevărat general pe gazon”

03.05.2019 | 17:18
Gica Hagi peste Aguero Stoicikov Hazard in topul celor mai buni fotbalisti din ultimii 25 de ani Un adevarat general pe gazon

Fostul căpitan al echipei naționale a României, Gică Hagi, a fost inclus în topul celor mai buni 100 de fotbaliști din ultimii 25 de ani, devansând nume importante precum Sergio Aguero, Hristo Stoicikov, Eden Hazard, Mohamed Salah, Filippo Inzaghi, Davor Suker, Jurgen Klinsmann sau Paul Gascoigne. Actualul antrenor al celor de la FC Viitorul este considerat unul dintre cei mai buni stângaci din toate timpurile.

Gică Hagi, locul 59 în topul celor mai buni fotbaliști din ultimul sfert de secol

Revista britanică FourFourTwo a sărbătorit 25 de ani de la prima apariție întocmind un top al celor mai buni fotbaliști din această perioadă, clasament din care nu lipsește Gică Hagi. Fostul mare internațional român a fost plasat pe locul 59 și este singurul fotbalist din țara noastră care a prins Top 100, iar descrierea în revista britanică i-a fost făcută cu o afirmație a fostului portar american Brad Friedel.

”Am fost colegi de echipă la Galatasaray în sezonul 1995-1996 și era unul dintre cei mai buni jucători de picior stâng din istorie. Tehnica lui era incredibilă, mai ales când lovea mingea. Putea să vadă o fază cu trei pase înainte față de orice alt jucător de pe teren. Un adevărat general pe gazon”, este declarația dată de portarul Brad Friedel pentru Four FourTwo în luna mai a anului 2018.

Gică Hagi în tricoul echipei Galatasaray Istanbul
Gică Hagi în tricoul echipei Galatasaray Istanbul

Leo Messi domină topul britanicilor

Topul revistei britanice este dominat de starul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, urmat de marele său rival, Cristiano Ronaldo, care în vara trecută a plecat de la Real Madrid la Juventus Torino. Podiumul a fost completat de magicianul francez Zinedine Zidane, care a devansat doi idoli ai fotbalului brazilian, Ronaldo și Ronaldinho.

Recunoașterea geniului lui Gică Hagi vine la scurt timp după ce actualul tehnician și patron al formației FC Viitorul a lansat un atac dur la adresa conducătorilor UEFA, pe care îi consideră părtași la decăderea fotbalului din România. ”Regele” vrea să facă o petiție la forul continental, dar primul care se opune unui astfel de gest este finanțatorul FCSB, Gigi Becali.