Sport

Gică Hagi, văzut de englezi între cei mai mari fotbaliști din toate timpurile: ”Avea un picior stâng magic”

Englezii au făcut un top al celor mai mari 100 de fotbaliști din toate timpurile, iar singurul român prezent în această ierarhie este Gică Hagi.
11.10.2022 | 13:11
Gica Hagi vazut de englezi intre cei mai mari fotbalisti din toate timpurile Avea un picior stang magic
Englezii au făcut un top al celor mai mari 100 de fotbaliști din toate timpurile, iar singurul român prezent în această ierarhie este Gică Hagi
ADVERTISEMENT

De curând, ”Regele” a dezvăluit că marele regret al carierei sale este că ”tricolorii” nu au ajuns la World Cup 1994 să joace semifinala de vis împotriva Braziliei, considerând că naționala României și cea ”carioca” erau cele mai bune de la acel turneu final.

Gică Hagi, inclus într-un top al celor mai mari fotbaliști din toate timpurile

Celebra revistă engleză FourFourTwo s-a încumetat să facă un clasament al celor mai mari 100 de fotbaliști din toate timpurile, iar Gică Hagi a fost inclus pe această listă, fiind chiar cel care închide acest top.

ADVERTISEMENT

”Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii de carieră printre marii jucători moderni, Hagi și-a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu evoluând ca mijlocaș ofensiv în campionatul României, înainte de doi ani de succes la Real Madrid și mai târziu o perioadă similară la Barcelona. 

Între timpul petrecut la cei doi giganți spanioli au fost doi ani plini de căldură în Italia, unde a făcut parte din contingentul ‘Mica România’ a lui Mircea Lucescu la Brescia. El a retrogradat în primul său sezon, dar a rămas loial clubului în ciuda ofertelor mai bune și l-a promovat înapoi în Serie A”, au scris englezii.

ADVERTISEMENT

World Cup ’94, momentul de maxim al carierei

Jurnaliștii de la FourFourTwo au remarcat performanțele incredibile avute de Hagi la Galatasaray și au notat faptul că momentul glorie al carierei sale a fost Mondialului din 1994, acolo unde a condus naționala României până în sferturile de finală.

”La vârsta de 30 de ani, unde se presupune că se apropia de retragere, s-a alăturat clubului Galatasaray, unde și-a petrecut o jumătate de deceniu fructuoasă, cimentându-și statutul de legendă vie și adunând alte 10 trofee.

ADVERTISEMENT

Momentul carierei: SUA 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale (eliminând Argentina pe parcurs), inspirată de Hagi și piciorul său stâng magic”, notează sursa citată.

Hagi, printre cei mai buni decari de la Cupa Mondială

Această recunoaștere vine la o lună după ce Gheorghe Hagi a fost desemnat de pagina oficială a Cupei Mondiale printre cei mai buni decari din istoria competiției, alături de nume uriașe precum Pele, Diego Maradona, Lionel Messi, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Franceso Totti sau Kaka.

ADVERTISEMENT

Topul realizat de oficialii Cupei Mondiale demonstrează, încă o dată, calitatea fotbalistului Gheorghe Hagi, mai ales în anii ’90, când a strălucit în tricoul naționalei României. Tot cu Hagi pe teren, România a obținut ultima calificare la unMondial, în 1998, când ”tricolorii” învingeau selecționate precum Anglia și Columbia.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie