Fotbal intern

Gică Popescu a povestit cum a fost la un pas să semneze cu Real Madrid în 1990: „Nu am știut că e un club atât de mare!”

06.04.2020 | 18:06
Gica Popescu a povestit cum a fost la un pas sa semneze cu Real Madrid in 1990 Nu am stiut ca e un club atat de mare
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a povestit într-un interviu acordat pentru „The Athletic”, cum a refuzat-o pe Real Madrid, după ce Ramon Mendoza, fostul președinte al lui Real Madrid i-a propus să joace pe „Santiago Bernabeu” în 1990.

Gică Popescu a povestit cum a fost la un pas să semneze cu Real Madrid în 1990

Gică Popescu și-a adus aminte de momentul în care a refuzat oferta de a juca la Real Madrid în 1990 și a povestit că în acel moment nici nu conștientiza cât de importantă este formația „los blancos” în fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

„Am avut o ofertă pe masă de la Real Madrid, dar nu ştiam la acea vreme ce înseamnă Realul. Eram o ţară comunistă şi nu ştiam că sunt un club atât de mare.

Toshak era antrenor atunci, dar eu am vorbit doar cu preşedintele. A venit să discutăm, dar am comis eroarea de a spune nu”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT
  • 115 prezențe și 16 goluri are Gică Popescu pentru naționala României

„Nu regret nimic!”

Gică Popescu a recunoscut că nu regretă transferul ratat la Real Madrid, pentru că acesta consideră că pasul din România la Real Madrid ar fi fost mult prea mare: „Nu regret pentru că am avut până la urmă o carieră frumoasă”.

„Dar poate că puteam juca toată cariera mea la Real Madrid, cine ştie? Dacă acceptam atunci, pasul dinspre România spre Real Madrid era mult prea mare. Când am semnat cu Barcelona eram deja pregătit”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Gică Popescu a evoluat în străinătate la echipe precum: Tottenham, PSV, Barcelona, Lecce, Hannover și Galatasaray.

Pentru Barcelona, Gică Popescu a jucat 43 de meciuri, reușind să devină căpitanul formației blaugrana și pentru care a înscris 13 goluri.

ADVERTISEMENT
  • 52 de ani a împlinit Gică Popescu pe 9 octombrie
  • 1 iulie 2003 este data la care Gică Popescu s-a retras din fotbal
ADVERTISEMENT