Sport

Gică Popescu, din nou analist la meciurile României! În iunie şi-a dat demisia după ce l-a jignit pe Edi Iordănescu

Deși demisiona în luna iunie din postul de analist TV, Gică Popescu revine la o televiziune pentru meciurile naționalei.
08.09.2023 | 18:01
Gica Popescu din nou analist la meciurile Romaniei In iunie sia dat demisia dupa ce la jignit pe Edi Iordanescu
Gică Popescu a făcut dezvăluiri incredibile despre condamnarea la închisoare în „Dosarul Transferurilor”. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gică Popescu revine ca analist TV la un post de televiziune, la câteva luni distanță de la momentul demisiei de la postul anterior. Plecase de la Prima Sport, în iunie, după ce l-a jignit dur pe Edi Iordănescu.

Gică Popescu a semnat cu Antena 1

Fostul fundaș al echipei naționale a semnat cu Antena 1, televiziune care transmite, în parteneriat cu Prima TV, meciurile naționalei. Îl va înlocui pe Adrian Mutu, cel care a plecat de la Rapid la Neftchi Baku și care, astfel, nu mai poate comenta partidele.

ADVERTISEMENT

Astfel, președintele de la Farul Constanța va fi în studioul Antena 1 înainte de fiecare meci, precum și după ambele meciuri alături de moderatorul Dan Pavel, la emisiunea “Hai, România! În fiecare zi”. Antena 1 va fi gazda meciului România – Kosovo, de pe 12 septembrie.

Gică Popescu a prefațat partidele, spunând că așteaptă ca România să ajungă la un nou turneu final. Ultima oară jucam la EURO 2016, în Franța, când terminam ultimii într-o grupă cu țara gazdă, Elveția și Albania.

ADVERTISEMENT

Ne-am dezobișnuit de participări la Mondiale sau Europene, ar fi un lucru pe care îl așteptăm de foarte, foarte mult timp să ne calificam la un turneu final. Din păcate, rezultatele din ultimele campanii de calificări nu au fost cele așteptate.

Important este luăm fiecare meci în parte, avem adversari dificili, cred că meciurile cu Kosovo și Israel sunt extrem, extrem de importante. Ar trebui să le câștigăm pentru că jucăm acasă și vom lua astfel o optiune importantă pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Nu văd vreun erou la naționala, un jucător care să tragă echipa după el. Antrenorii trebuie să găsească o formulă potrivită astfel încât să câștigăm, sper să fie toți jucătorii apți, să nu fie probleme cu accidentările, iar cei convocați sper să fie în formă”, a spus Popescu într-un interviu acordat Antenei 1.

Pleca cu scandal de la Prima TV

După remiza dintre Elveția și România, Edi Iordănescu a fost certat dur de Gică Popescu. În ciuda rezultatului, 2-2, el a criticat jocul selecționatei, spunând că suntem pe un drum greșit. Atacurile dure la adresa lui Edi Iordănescu au făcut ca în final acesta să nu își mai prelungească contractul cu Prima TV.

ADVERTISEMENT

Nu poți să vii să spui că ești pe drumul cel bun. Trebuia să îți dea 7 Elveția” Băi băiatule, la echipa națională nu e grup! Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun?! Doamne ferește! Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează!

Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun! El nu știe ce e aia echipa națională. Astea sunt cele mai proaste meciuri din istoria noastră (0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția)! Suntem pe un drum total greșit. Trebuie să iasă imediat de pe drumul ăsta echipa națională!

Nu e meritul nostru pentru rezultat, a fost prostia Elveției! Cum să spui că ăsta e drumul cel bun? Cum să spui că ai creat valori? Habar nu ai ce înseamnă echipa națională! Care sunt valorile pe care le-ai creat? Valorile sunt calificările.

Nu să îi cadă mingea în cap lui Pușcaș, să ajungă la Moruțan, apoi la Mihăilă și să facem 2-2. Nu, Edi! Nu astea sunt valorile pe care le vrem la națională”, a declarat atunci Gică Popescu.


  • Cota Casa Pariurilor pentru echipa națională: 2.1 este cota pentru ”1”, la meciul România – Israel

ADVERTISEMENT