Sport

Gică Popescu, discuție incredibilă cu Johan Cruyff după SUA ’94! “Slabi, alergaţi prea mult”

Gică Popescu a dezvăluit ce i-a spus marele Johan Cruyff după ce România a ajuns până în ”sferturi” la Campionatul Mondial din 1994.
06.03.2024 | 22:26
Gica Popescu discutie incredibila cu Johan Cruyff dupa SUA 94 Slabi alergati prea mult
Gică Popescu, discuție incredibilă cu Johan Cruyff după SUA '94!
ADVERTISEMENT

”Generația de Aur” a lansat filmul mult așteptat de suporteri, un super documentar despre cea mai importantă perioadă din fotbalul românesc. Pe lângă acest film, pe 25 mai va avea loc partida de adio a foștilor mari internaționali ai României, componenți ai ”Generației de Aur”.

Gică Popescu, discuție incredibilă cu Johan Cruyff după Campionatul Mondial din 1994

Unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei naționale din acea perioadă, Gică Popescu, și-a adus aminte de Campionatul Mondial din 1994 și a povestit ce i-a spus legendarul antrenor Johan Cruyff după acel turneu final.

ADVERTISEMENT

”Cel mai mult de la Cruyff am învățat poziţionarea în teren. Cum să fii poziţionat pentru că avea mare dreptate. Prin poziţionare, dai cursivitate jocului sau îl blochezi. Să nu stai cu faţa la poarta ta. Nu-ţi părăsi poziţia din teren.

După Mondialul din 1994 ne-a zis: ‘Ați fost printre cei mai slabi. Alergați prea mult în timpul jocului’. Eu i-am răspuns că ăsta a fost un lucru bun. Ca replică, el mi-a spus: ‘Nu, asta înseamnă că stăteaţi prost în teren’”, a declarat Gică Popescu, la ”SportCast cu Sile”.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: ”Johan Cruyff e cel mai bun antrenor cu care am lucrat”

Gică Popescu a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul său antrenor de la FC Barcelona, din perioada 1995-1996. Fostul mare fotbalist a declarat că Johan Cruyff a fost cel mai bun tehnician cu care a lucrat.

”Johan Cruyff, numărul 1, 2 şi 3, dintre toţi antrenorii din lume. Restul, după aceea. Doi antrenori mi-au dat mie încredere oarbă: Sorin Cârţu, cel care m-a pus căpitan la 20 de ani la Universitatea Craiova, şi Johan Cruyff, care mi-a dat o încredere incredibilă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că m-a pus căpitan după şase luni de zile. Lucru de neconceput. Erau căpitani Bakero, Amor şi Guardiola.

Când ne-a chemat pe 3 ianuarie la sala de lângă vestiar, ne-a spus: ‘În momentul de faţă, al doilea căpitan este Gică Popescu. Primul Bakero şi al treilea Amor. Guardiola, out de pe listă’. Eu am crezut că n-aud. Era ceva bizar. Îl scoţi pe Guardiola şi mă pui pe mine?

ADVERTISEMENT

L-a pus pe Jordi să stea cu mine în cameră şi i-a spus: ‘Este cel mai profesionist jucător pe care l-am antrenat vreodată. Stai cu el în cameră şi învaţă ce înseamnă să fii profesionist’”, a mai declarat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT