Sport

Gică Popescu, vehement înainte de Israel – România: ”Dacă pierdem înseamnă că suntem proști”

Fostul mare jucător Gică Popescu este de părere că România nu are nicio scuză să piardă calificarea la Euro 2024 în urma partidei din Ungaria cu Israel.
17.11.2023 | 19:35
Gica Popescu vehement inainte de Israel  Romania Daca pierdem inseamna ca suntem prosti
Gică Popescu, vehement înainte de Israel - România: ”Dacă pierdem înseamnă că suntem proști”. Sport Pictures. Eu
ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care echipa pregătită de Edi Iordănescu are nevoie de un simplu egal pentru a obține biletul pentru Euro 2024 din Germania, de anul viitor. Totul se va decide, așadar, sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe micuța arenă din Felcsut, o localitate aflată la 45 de kilometri de centrul Budapestei.

Gică Popescu, vehement înainte de Israel – România

”Baciul” simte nevoie să-i avertizeze pe tricolori să trateze cu maximă seriozitate partidă, pentru a nu rata o calificare istorică la Euro 2024. De altfel, feelingul general în rândul specialiștilor din România e că naționala țării noastre nu poate rata calificarea la Euro 2024 după un meci cu Israelul.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-o situație incredibil de avantajoasă. Dacă o pierdem înseamnă că suntem proști. Ar fi minunat să participăm la Campionatul European de anul viitor, să continuăm seria calificărilor și să nu ne oprim la una singură pentru că ar fi prea puțin. Așteptăm de multă vreme această calificare. Din păcate nu a venit, dar noi ne-o dorim mult.

Dacă vom juca la egal? Nu mă întrebați, nu știu. Eu îmi doresc să se califice indiferent de rezultat. Oricum, dar să o facă. Orice rezultat care ne avantajează trebuie să ne bucure. Noi am fi sperat să nu facă niciun punct Israelul cu Elveția, dar trebuie să recunoaștem că este o echipă periculoasă, cu jucători periculoși.  Am simțit-o pe pielea noastră la București și sunt convins că mâine seară vom avea un meci foarte, foarte greu”, a declarat Gică Popescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este conștient de importanța partidei cu Israel

Selecționerul Edi Iordănescu remarca importanța istorică a partidei cu Israel și transmitea prin intermediul FRF.ro că România va face tot ce poate pentru a se califica la Euro 2024 din Germania încă de sâmbătă seara. ”Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare.

E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile”, a explicat selecționerul.

ADVERTISEMENT

Totodată, Iordănescu e de părere că naționala țării noastre are valoarea necesară pentru a obține calificarea la Euro 2024. ”Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual.

ADVERTISEMENT

Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu”, a explicat Iordănescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Cotă CASA PARIURILOR pentru echipa națională: 1.49 este cota pentru ”X2” la meciul Israel - România