Sport

Totul despre Israel – România, în preliminariile EURO 2024. Mesajul lui Mogoș înaintea partidei

Meciul Israel - România are loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, în localitatea Felcsut din Ungaria și contează pentru etapa a 9-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024.
18.11.2023 | 21:38
Totul despre Israel  Romania in preliminariile EURO 2024 Mesajul lui Mogos inaintea partidei
Fundașul Vasile Mogoș, aflat pe banca de rezerve a naționalei României la meciul cu Israel, speră că se va obține calificarea la Euro 2024 după acest joc. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
18-11-2023
19:44

Mogoș așteaptă calificarea la Euro 2024

Fundașul Vasile Mogoș, aflat pe banca de rezerve a naționalei României la meciul cu Israel, speră că se va obține calificarea la Euro 2024 după acest joc.

”Suntem foarte motivați, foarte ambițioși și vrem să aducem calificarea acasă. După mine nu contează cum jucăm, cu 5-6 în apărare, suntem cu 24 milioane acasă care ne ajută, suntem foarte motivați.

Eu am încredere în băieții aștia, și când eram acasă le strângeam pumnii, avem un singur obiectiv. E bine, știm ce trebuie să facem, am vorbit cu Mister (n.r. – Edi Iordănescu), știm ce trebuie să facem.

Noi suntem foarte conștienți că trebuie să aducem în seara asta calificarea, nu ne gândim cum să sărbătorim (n.r. – la meciul cu Elveția de marți), doar să aducem calificarea! Sunt și ei motivați, știm foarte bine ce se întâmplă la ei, nu vreau să mă bag la ei, noi trebuie să ne dăm și viața pe teren.

Mă gândesc la meciul ăsta, nu mă gândesc la viitor. Sper să fie tot mai bine pentru țara noastră”, a declarat Mogoș, la Prima Sport.

18-11-2023
18:59

Jucătorii naționalei au inspectat gazonul

Cu aproximativ o oră și jumătate înainte de startul meciului cu Israel, jucătorii naționalei României au ieșit și au inspectat starea gazonului de pe Pancho Arena din Felcsut.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

”Tricolorii” se pregătesc de cel mai important joc al acestei campanii de calificare la Euro 2024, un punct împotriva Israelului asigurând participarea la turneul final.

18-11-2023
17:38

Vestiarul "tricolorilor", pregătit de meci!

Vestiarul din Felcsut este pregătit pentru venirea “tricolorilor”. Vom evolua în galben în meciul decisiv cu Israel, la capătul căruia sperăm să obţinem măcar o remiză care să ne califice la Euro 2024.

VEZI VIDEO: 

18-11-2023
16:47

Eran Zahavi vrea să se retragă după Euro 2024

Atacantul Eran Zahavi a anunțat că dacă naționala Israelului va obține calificarea la Euro 2024 există șanse mari să se retragă definitiv de la prima reprezentativă după turneul final. din Germania.

”Fiecare jucător visează la aceste clipe, să ajungă la un meci hotărâtor, care pe care! Trebuie să fim concentrați din primul minut până la fluierul de final al arbitrului. Asta ne obligă pe toți. Răspunderea este uriașă, de la magazioner și până la președintele federației, Shino Zuaretz.

Îmi doresc mult să ajung cu naționala la un turneu final. Dacă se va întâmpla, mă retrag de la națională! Dacă vom învinge România, îi vom face tare fericiți pe fanii noștri. Nu mă interesează ce face România și ce pregătește pentru acest meci, știu doar cum ne antrenăm noi”, a declarat Zahavi, în vârstă de 36 de ani.

18-11-2023
14:31

Sean Weissman, scos din lot pentru Israel - România

Atacantul Sean Weissman, care a marcat golul egalizator al Israelului în urmă cu 3 zile în partida cu Elveția, a fost scos din lot pentru întâlnirea cu România din motive disciplinare.

Conform sport1.maariv.co.il, jucătorul legitimat la Granada a proferat un blestem în ebraică după ce a înscris golul de 1-1 la meciul cu Elveția de la Felcsut, iar selecționerul Alon Hazan a decis să-l scoată din lot pentru jocul cu România.

În afara lotului pentru această partidă decisivă au mai fost lăsați Ofri Arad, Dean David, Eden Kartsev, Gil Cohen, Stav Lemkin și Sagiv Yehezkel.

18-11-2023
13:45

Accesul la meci se face cu actul de identitate

La ședința tehnică de sâmbătă dimineață, organizatorii au anunțat că s-au vândut 2.800 de bilete din cele 3.800 disponibile, dar și modul cum se va face accesul în stadion.

Conform frf.ro, toate biletele rezervate românilor au fost procesate încă de acum câteva zile astfel că la partida din această seară se vor afla aproximativ 500 de români. Porțile de acces se vor deschide la ora locală 19:00.

Singura posibilitatea de transfer între Felcsut și Budapesta este cu mașina. Organizatorii partidei au anunțat că spectatorii trebuie să prezinte un act de identitate la intrare, același pe care l-au urcat în platformă la momentul achiziționării biletului, și să nu aibă asupra lor un bagaj mai mare de dimensiunea unei foi A4.

În plus, față de obiectele personale, spectatorii pot intra doar cu steagurile oficiale ale celor două țări. Aceștia riscă evacuarea dacă manifestă comportament rasist, xenofob, indecent sau comportament care poate fi interpretat ca având o motivație ideologică, religioasă sau politică, sau dacă va afișa slogane sau embleme cu astfel de conținut.

18-11-2023
10:57

Cine sunt cei 4 jucători care nu au prins lotul cu Israel

Edi Iordănescu a fost nevoit să renunțe la patru jucători înainte de meciul cu Israel. Este vorba despre Bogdan Racovițan (23 de ani, fundaș central), Andrei Artean (mijlocaș central, 30 de ani), Marius Ștefănescu (extremă, 25 de ani) și Florin Tănase (atacant, 28 de ani). 

Cum arată lotul de 23 de jucători al naționalei României pentru meciul cu Israel din preliminariile Campionatului European din 2024 anunțate pe site-ul UEFA: 

Florin Niță, 2. Andrei Rațiu, 3. Radu Drăgușin, 4. Adrian Rus, 5. Vladimir Screciu, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Cicâldău, 9. George Pușcaș, 10. Nicolae Stanciu, 11. Nicușor Bancu, 12. Horațiu Moldovan, 13. Valentin Mihăilă, 14. Ianis Hagi, 15. Andrei Burcă, 16. Ionuț Radu, 17. Florinel Coman, 18. Răzvan Marin, 19. Denis Drăguș, 20. Darius Olaru, 21. Olimpiu Moruțan, 22. Vasile Mogoș, 23. Andres Dumitrescu 

17-11-2023
15:04

Andres Dumitrescu și Andrei Artean, imagine emoționantă în tricoul României

Andres Dumitrescu și Andrei Artean au fost convocați în premieră la echipa națională a României pentru meciurile decisive cu Israel și Elveția. Cei doi au avut emoții, însă s-au integrat rapid la lot cu ajutorul coechipierilor.

Fundașul stânga al Slaviei Praga și închizătorul celor de la Farul Constanța au făcut prima fotografie oficială în tricoul echipei naționale a României, la 22, respectiv 30 de ani.


Fericirea se poate citi pe chipul în lor în postarea publicată pe pagina oficială de Facebook a „tricolorilor”: „Emoția primei convocări: Andres Dumitrescu și Andrei Artean au îmbrăcat în premieră tricoul echipei naționale, pentru poza oficială”.

16-11-2023
16:53

Ianis Hagi, „tricolorul” lunii octombrie

Ianis Hagi a fost ales de către suporterii echipei naționale „tricolorul” lunii octombrie care au votat în perioada 1-5 noiembrie pe aplicația Fan Arena by FRF, se anunță pe site-ul frf.ro.

Astfel, fiul „Regelui” a obținut 41% din voturi și s-a mai bătut pentru acest premiul cu alți patru coechipieri: Dennis Man 29%, Nicolae Stanciu 25%, Răzvan Sava 3,1% și Daniel Bîrligea 1,9%.

16-11-2023
12:17

România a efectuat ultimul antrenament în țară

Echipa națională a României, condusă de Edi Iordănescu, a efectuat ultimul antrenament în țară. „Tricolorii” sunt gata pentru deplasarea în Ungaria, acolo unde se va disputa duelul cu Israel, care ne poate duce după 8 ani la Euro.

Rețelele de socializare ale Federației Române de Fotbal au publicat imagini de la ultima ședință de pregătire.

15-11-2023
19:36

UEFA a prezentat mingea oficială a EURO 2024

UEFA a prezentat mingea oficială a EURO 2024, în această dimineață la Berlin. Mingea se numește FUSSBALLLIEBE, iar designul este ”inspirat din bucuria fotbalului și energia turneului final”. Mingea include tehnologia Adidas – Connected Ball, pentru prima dată la un Campionat european.

Potrivit UEFA, această tehnologie oferă o perspectivă ”fără precedent asupra fiecărui element al mișcării mingii”. De asemenea, tehnologia ”contribuie la procesul de luare a deciziilor privind arbitrajul video”. Așadar, o revoluție tehnologică la EURO 2024, pusă la cale de nemți. Mai mult, ”carcasa exterioară” a mingii e susținută din interior de CTR-CORE, un sistem menit să ofere mai multă acuratețe și consistență jocului de fotbal, care favorizează jocul rapid și precis.

Mingea Fussball Liebe
Mingea Fussball Liebe

 

15-11-2023
15:16

Moment inedit cu Denis Alibec și Răzvan Marin

Denis Alibec și Răzvan Marin au acceptat provocarea FRF.TV și au încercat să-și identifice colegii din lot. Jocul s-a numit ”Cine își cunoaște mai bine colegii?” și puteți afla mai jos cine a fost câștigător.

15-11-2023
10:40

Francezul Francois Letexier va arbitra meciul Israel - România

UEFA a anunțat numele brigăzii de arbitri care va oficia sâmbătă la partida Isarel – România, din preliminariile Euro 2024, Grupa I.

Meciul se va juca în Ungaria, la Felcsut, și va fi condus la centru de francezul Francois Letexier, în vârstă de 34 de ani. El va fi ajutat la cele două tușe de conaționalii săi Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni.

Letexier a mai arbitrat până acum de două ori naționala României: 2-1 cu Lituania în octombrie 2018 și 1-1 cu Irlanda de Nord în septembrie 2020.

14-11-2023
21:33

Mihăilă, antrenament complet

Atacantul Valentin Mihăilă pare să fi trecut peste problemele medicale avute și s-a pregătit normal alături de ceilalți jucători ai naționalei României.

Fotbalistul a venit în cantonamentul de la Mogoșoaia cu o amigdalită acută căpătată în urma unei răceli și care l-a împiedicat să joace la Parma în ultimele două etape din Serie B.

14-11-2023
19:13

Edi Iordănescu a lucrat planul tactic

Jucătorii echipei naționale a României au efectuat un antrenament tactic la Mogoșoaia, înaintea meciului cu Israel din preliminariile Euro 2024.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

În timpul ședinței de pregătire, selecționerul Edi Iordănescu le-a prezentat jucătorilor planul pentru întâlnirea de sâmbătă, de la Felcsut (Ungaria).

Israel - România în preliminarii EURO 2024

14-11-2023
16:32

Horațiu Moldovan a trecut cu bine testul legat de colegi

Portarul echipei naționale a României, Horațiu Moldovan, a fost supus unui test în care a fost nevoit să-și așeze coechipierii din punct de vedere al înălțimii și al vârstei.

Într-un video postat pe FRF.TV, rapidistul a trebuit să aranjeze pe tablă, în ordine descrescătoare, 10 dintre colegii săi. De la cel mai înalt la cel mai scund și de la cel mai în vârstă la cel mai tânăr.

Moldovan a dat 10 răspunsuri corecte la testul vârstei, în timp ce la cel al înălțimii a avut 4 mici greșeli.

14-11-2023
13:20

Testare fizică pentru ”tricolori”

Jucătorii echipei naționale a României au fost supuși unei testări fizice în cantonamentul de la Mogoșoaia înaintea meciului cu Israel, din preliminariile Euro 2024.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

”Tricolorii” au avut parte de săritura verticală Countermovement Jump (CMJ), care determină puterea trunchiului inferior și este folosită pentru a măsura asimetria membrelor inferioare.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

14-11-2023
10:21

Concentrare maximă în tabăra României înainte de meciu cu Israel

Edi Iordănescu și-a pus elevii la treabă. Naționala României s-a antrenat din greu în cantonament pentru meciul care ne poate duce la Euro 2024. Tricolorii s-au pregătit aseară sub ochii atenți ai selecționerului. Cu doar patru zile până la partidă, echipa condusă de Stanciu are prima șansă la calificare.

Duelul cu Israel nu este singurul pentru care România trebuie să se pregătească. La trei zile distanță, urmează o altă confruntare de foc, cu Elveția. FRF speră ca partida de pe Național Arena să producă un nou record de asistență. În cazul unei victorii cu Israel, meciul cu Elveția se poate juca pentru primul loc în grupă.

14-11-2023
07:15

Bîrligea, out de la națională

Daniel Bîrligea a plecat din cantonamentul naționalei. Jucătorul CFR-ului s-a accidentat și va rata dubla cu Israel și Elveția. Atacantul în vârstă de 23 de ani a acuzat probleme musculare cu doar câteva zile înainte de partidele decisive.

Echipa medicală a analizat situația lui Daniel Bîrligea și a ajuns la concluzia că acesta nu poate fi recuperat în timp util pentru a putea ajuta formația lui Iordănescu. Atacul tricolorilor va fi cel mai probabil condus de către Denis Alibec. Alibec are 2 goluri în 8 apariții pentru Muaither în acest sezon.

13-11-2023
21:46

Drăgușin e sigur de calificarea la Euro 2024

Fundașul Radu Drăgușin este convins că echipa națională a României se va califica la Euro 2024 și abia așteaptă să sărbătorească momentul alături de suporteri.

”Faptul că noi suntem încrezători că ne vom califica şi, cu siguranţă dacă fiecare îşi vede de fiecare particică din teren şi din afara lui, vom fi la Euro. Ar fi un moment magic cu Elveţia să avem 50.000 de fani care să ne împingă din spate, să fie mereu cu noi şi să strige ‘Hai, România!’

Ar fi un moment incredibil. Eu mă gândesc că ce facem pentru România este ceva minunat”, a declarat Drăgușin, pentru as.ro.

13-11-2023
18:48

Antrenament pentru ”tricolori”

Jucătorii echipei naționale a României au susținut al doilea antrenament de la reunirea în vederea partidelor cu Israel și Elveția, ultimele din preliminariile Euro 2024.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

Împărțiți pe grupe, în funcție de cât și când au jucat la club, ”tricolorii” fie s-au pregătit pe teren, fie au rămas la hotel pentru refacere.

Israel - România în preliminarii EURO 2024

12-11-2023
18:23

17 jucători s-au alăturat lotului pregătit de Edi Iordănescu

După Radu Drăgușin, Florin Niță, Denis Drăguș, Horațiu Moldovan și Andrei Artean, alți 12 fotbaliști s-au alăturat lotului condus de Edi Iordănescu. Potrivit FRF.ro, ”17 jucători au ajuns până acum în cantonament: 6 au ieșit pe teren la antrenament, ceilalți au intrat în procesul de refacere după meciurile de la cluburi”.

România așteaptă cu sufletul la gură, între timp, partida dintre Kosovo și Israel, după care va urma marele derby dintre Israel și Elveția. Partida dintre România și Israel va avea loc pe 18 noiembrie, sâmbăta următoare.


 

12-11-2023
12:41

Cinci jucători au ajuns la lot pentru meciurile cu Israel și Elveția

România se pregătește de meciurile decisive cu Israel și Elveția în vederea calificării la Euro 2024. Tricolorii au început deja să vină în baza de la Mogoșoaia cu speranțe mari înainte unei duble de foc.

Radu Drăgușin, Florin Niță, Denis Drăguș, Horațiu Moldovan și Andrei Artean sunt printre primii tricolori care au ajuns în cantonamentul naționalei. România ocupă primul loc în grupă cu 16 puncte. Elveția se află pe 2 cu 15 puncte, iar pe trei este Israel cu 11 puncte.

Gata, naționala de fotbal a României intră în linia dreaptă, pe turnanata care în decurs de trei zile o va aduce la linia de finiș pe unul dintre primele două locuri din grupa I a preliminariilor EURO 2024 sau, cum din păcate, a fost cazul de multe ori (excepție doar EURO 2008 și EURO 2016) ne va lăsa îmcă o dată în afara unui turneu final. În decurs de trei zile întâlnim rivala directă la calificare, reprezentativa Israelului și principala favorită a grupei, Elveția.

România e pe primul loc în grupa I, dar e singura cu toate meciurile jucate

Înainte de aceste două jocuri în care tricolorii trebuie să dea totul pentru a obține calificarea, România este lider, cu 16 puncte, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să zburdâm de bucurie pentru că suntem singura națională care este cu meciurile la zi. Avem opt partide, față de Elveția, una în minus și Israel, două mai puțin, dar această situație nu va mai exista până pe 18 noiembrie, când vom juca la Felcsut, în Ungaria, pe teren neutru, cu Israel.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că Israel dispută pe 12 noiembrie la Prishtina restanța cu Kosovo, pe terenul acesteia și pe 18 noiembrie, tot la Felcsut,. pe micuța Pancho Arena. Un adevărat tur de forță pentru Israel care joacă patru meciuri din trei în trei zile, după restanțe urmând România pe 18 noiembrie și Andorra, 21 noiembrie, în deplasare. Așadar acum România are 16 puncte, Elveția e pe locul 2, cu 15 puncte iar Israel pe locul 3, cu 11 puncte, dar evident și cu restanțele amintite. Scenariul cel mai negru pentru noi din toate punctele de vedere ar fi șase puncte pentru Israel, care s-ar prezenta peste România, cu 17 puncte la ora meciului direct și atunci ar trebui să câștigăm ambele meciuri rămase.

UEFA a decis ca meciul Israel – România se se joace cu spectatori

Deși inițial anunțase că toate mecirile în  care sunt implicate echipe naționale sau de club din Israel vor avea loc numai fără spectatori, pentru a nu exista pericol de atentate, UEFA a îmtors această hotărâte la insistențele federației de la Tel Aviv. Astfel, atât partida cu Elveția cât și cea cu România se vor desfășura cu public, locația aleasă în cele din urmă fiind una foarte ,mică, Felcsut, în Ungaria, pe un stadion de abia 3800 de locuri.

ADVERTISEMENT

Din cele 3800 de bilete disponibile pe site-ul federației israeliene pentru români au fost puse în vânzare fix 462 de bilete, care s-au epuizat în mai puțin de patru ore. Nu va fi însă nici un ultras la meci, nici de la cluburi, nici din facțiunile echipei naționale, cei de la Uniți sub tricolor dând un comunicat prin care au explicat că boicotul a fost decis ca urmare a cerințelor inadmisibile de îndeplinit de către partea israeliană,. care lezează grav libertățile și drepturile omului.

Dennis Man, marea pierdere a echipei naționale pentru meciurile cu Israel și Elveția

Selecționerul Edi Iordănescu a primit din Italia, după meciul Parmei cu Sudtirol cea mai proastă veste posibilă. Cel mai în formă tricolor care evoluează în străinătate, Dennis Man, a suferit o contractură musculară și reatează partidele cruciale ale naționalei, exact ca în septembrie, când nu a putut fi prezent la meciurile cu Israel și Kosovo, ambele de la București. Man veneea după o serie impresionantă de goluri și de pase decisive, care i-a adus titlul del cel mai bun jucător din Serie B în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

Alți absenți pentru aceste ultime partide din preliminarii sunt Deian Sorescu de la Rakow și fundașul stânga de la CFR Cluj, Mario Camora. De fapt lipsesc ambii laterali de la CFR Cluj, dar situația lui Cristi Manea era cunoscută de săptămâmi bune inclusiv la echipa națională.

Artean și Andres Dumitrescu, surprizele selecționerului, Mogoș, Ștefănescu și Florin Tănase revin sub tricolor

Marile surprize din lotul convocat sunt chemările în premieră ale fundașului stânga Andres Dumitrescu de la Slavia Praga și mai ales a mijlocașului Farului, Adrian Artean, la 32 de ani, care a recunoscut cu sinceritate că nu se aștepta la așa ceva. Dumitrescu este dublura lui Nicușor Bancu iar Artean a lui Răzvan Marin.

ADVERTISEMENT

Sunt și trei reveniri sub tricolor după perioade mai muilt sau mai puțin lungi. Astfel fundașul lui CFR Cluj, Vasile Mogoș,  care are deja patru meciuri la echipa națională revine. La fel mijlocașul ofensiv de la Sepsi, Marius Ștefănescu, cu două partide la activ și mai ales atacantul Florin Tănase de la Al Okhdood din Arabia Saudită, care are 17 meciuri și două goluri marcate.

Lotul, convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Elveția

PORTARI

Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUȘIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0)

MIJLOCAȘI

Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanța, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ȘTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1)

ATACANȚI

Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUȘCAȘ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0)

ADVERTISEMENT