News

Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă

Producătorul uriaș care construiește o nouă fabrică în țara noastră. E la o distanță mică de Capitală și caută 200 de angajați.
19.04.2024 | 19:00
Gigantul care deschide o noua fabrica in Romania E aproape de Bucuresti ofera 200 de locuri de munca
Producătorul uriaș care construiește o nouă fabrică în țara noastră. E la o distanță mică de Capitală și caută 200 de angajați. Sursa foto: beycelikgestamp.com.ro
ADVERTISEMENT

Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă. Anunțul a fost făcut de primarul localității în care se va ridica întreprinderea, care a dezvăluit când se va deschide.

Producătorul uriaș care construiește o nouă fabrică în țara noastră. E la o distanță mică de Capitală și caută 200 de angajați

Producătorul uriaș care construiește o nouă fabrică în țara noastră. E la o distanță mică de Capitală și caută 200 de angajați. Aceasta este proiectată de compania internațională turco-spaniolă Beyçelik Gestamp.

ADVERTISEMENT

Firma este cunoscută pentru faptul că dezvoltă și produce echipamente și componente pentru industria auto. Mai exact, va produce componente auto pentru Dacia și Ford Otosan și se află în județul Argeș, în localitatea Dârmănești.

Se găsește la o distanță de 20 de kilometri de municipiul Pitești și se construiește vizazi de actuala fabrică a companiei multinaționale. Lucrările la unitatea de 22.000 de metri pătrați sunt aproape de finalizare.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 200 de persoane se vor putea angaja în acest sediu. În momentul de față, fabrica deja existentă funcționează cu 800 de angajați. Mulțumită numeroaselor angajări, numărul asistaților social s-a redus mult.

„La actuala fabrică de la Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce este un alt mare beneficiu pentru comunitate. Iar salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte bine.

ADVERTISEMENT

Legat de impozite, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii”, a declarat primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, despre proiectul din județul Argeș, scrie Adevărul.

Când se deschide, de fapt, fabrica din Dârmănești

Edilul din comuna Dârmănești a dezvăluit și când se deschide, de fapt, fabrica deținută de Beyçelik Gestamp. Concret, se așteaptă ca inaugurarea să aibă loc chiar anul acesta, fiind văzută ca o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate.

ADVERTISEMENT

Datele furnizate de Ministerul Finanțelor arată că în anul 2022 fabrica a înregistrat o cifră de afaceri netă de 408 milioane de lei. În ceea ce privește profitul net, acesta s-a ridicat la valoarea de 8,1 milioane de lei.

Grupul Beycelik Gestamp s-a bucurat de o expansiune a spațiilor de producție și logistică, lucru pe care și l-a dorit, deși primise o ofertă avantajoasă din Bulgaria. Spațiile companiei au crescut de la 5.000 de metri pătrați la 25.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT