News

Localitatea din România în care s-a deschis o nouă fabrică. Un gigant elvețian a ales să facă afaceri aici

O localitate din România a convins marele grup elvețian CEDES să deschidă o fabrică aici, fiind vorba de a 3-a fabrică a grupului.
13.04.2024 | 22:50
Localitatea din Romania in care sa deschis o noua fabrica Un gigant elvetian a ales sa faca afaceri aici
Localitatea din România în care s-a deschis o nouă fabrică. Un gigant elvețian a ales să facă afaceri aici. Foto: Sibiulinimagini.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit administratorului public al județului Sibiu, Adrian Bibu, zona pentru investiție a fost aleasă la Șura Mică, acolo unde s-a deschis o fabrică de 2.000 mp care va produce senzori industriali. În alegerea investitorilor ar fi contat că Sibiul are conexiune la autostradă și o infrastructură decentă de drumuri județene.

Localitatea din România în care s-a deschis o nouă fabrică

”Elvețienii au ales județul Sibiu pentru a treia fabrică a grupului, după ce au analizat mai multe locații din Europa, între principalele atuuri ale județului nostru aflându-se aeroportul recent modernizat, conexiunea la autostradă, precum și infrastructura de drumuri județene, reabilitată în mare parte”, a transmis Adrian Bibu.

ADVERTISEMENT

Proiectul fusese demarat în urmă cu doi ani, atunci când o delegație a elvețienilor a venit în Sibiu pentru a alege împreună cu autoritățile județene locația pentru noua fabrică. Așadar, locul ideal a fost stabilit în micuța localitate Șura Mică, unde deja funcționa o fabrică asemănătoare.

La evenimentul de prezentare a investiției, am avut plăcerea să reîntâlnesc conducerea grupului elvețian, reprezentată de ⁠Patrick Bass – CEO, ⁠Christian-Erik Thöny – președinte al consiliului de conducere și pe Tudor Avram – Managing Director CEDES Hermannstadt, care se va ocupa de noua fabrică de la Șura Mică.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani de zile, delegația grupului CEDES a fost în vizită la Consiliul Judetean Sibiu pentru a solicita sprijin în identificarea locației și potențialului de business al județului nostru, iar faptul că astăzi, la Șura Mică, funcționează deja o nouă fabrică, demonstrează că întâlnirea a fost una de bun augur!

România își va construi una dintre cele mai moderne fabrici de pulberi din lume

Investiția a fost demarată cu sprijinul și coordonarea companiei Optimagrup Investment, companie locală specializată în atragerea de investiții străine în județul nostru”, a completat Adrian Bibu, conform sibiulinimagini.ro. În urmă cu două zile, ministrul economiei Ștefan Radu Oprea anunța că în țara noastră va fi construită o fabrică de pulberi extrem de performantă.

ADVERTISEMENT

“Vom construi în România probabil una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume, ca tehnologie, la ora actuală. Suntem într-un proiect cu compania germană Rheinmetall şi ROMARM. Am fost selectaţi de către Comisia Europeană pe programul ASAP, pe programul de producere a muniţiei şi pulberilor. Suntem într-un plin proces de a face contractul posibil”, a declarat ministrul.

Informația fusese confirmată de premierul Marcel Ciolacu la mijlocul lunii martie, că țara noastră va avea una dintre cele mai moderne fabrici de pulberi pentru muniție din lume, în parteneriat cu Uniunea Europeană. Marcel Ciolacu a dezvăluit că investiția totală se va ridica undeva la 400 de milioane de euro, din care 47 vor fi suportați de Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Marcel Ciolacu le-a transmis oamenilor că țara noastră nu are motive să se teamă de o invazie a Rusiei, pentru că România este o țară NATO. “România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă”, a explicat Marcel Ciolacu, sigur pe el.

ADVERTISEMENT