News

Gigantul francez care își mută producția în România. Apar locuri de muncă

Gigantul francez care își va închide fabrica din Polonia și va ajunge în România. Peste 400 de angajați vor fi relocați către alte fabrici.
22.04.2024 | 13:23
Gigantul francez care isi muta productia in Romania Apar locuri de munca
Gigantul francez care va închide o fabrică în Polonia și va veni în România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O nouă fabrică are de gând să își deschidă porțile pe teritoriul țării noastre. Vestea este una extraordinară, având în vedere că pentru funcționarea sa optimă este nevoie de personal.

Gigantul francez își va închide o fabrică din Polonia pentru a veni în România

În ultima vreme, asistăm la un adevărat progres în ceea ce privește sectorul industrial. Din ce în ce mai multe fabrici de renume sunt hotărâte să vină în România. Aici, fie deschid unități de producție, fie aleg să se mute complet.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unui colos francez care a decis să se mute din Polonia în România. Asta nu poate fi decât o veste bună, având în vedere că, odată cu ajungerea sa la noi în țară, vor fi create multe locuri de muncă.

Românii nu sunt deloc străini de acest gigant de origine franceză. Gigantul francez are deja unități deschise în Zalău și la Florești, iar aici lucrează aproximativ 4.400 de români.

ADVERTISEMENT

Compania care va deschide o nouă fabrică pe teritoriul României este nimeni alta decât Michelin. Fabrica este recunoscută la nivel mondial pentru producția de anvelope, iar acum, va mai face o mutare importantă.

Michelin a ajuns în România în anul 2021

Potrivit profit.ro, Michelin a decis să închidă fabrica pe care o avea deschisă în Polonia din cauza costurilor ridicate. Pentru că în România costurile sunt mai mici, gigantul nu a stat prea mult pe gânduri.

ADVERTISEMENT

Angajații din Polonia nu trebuie să își facă deloc griji. Aceștia nu vor fi concediați și nici nu vor rămâne fără locuri de muncă. Așa cum au promis reprezentanții Michelin, aceștia vor fi relocați în alte fabrici.

În Polonia, Michelin are deschise mai multe fabrici, printre care Uzina de semifabricate, Uzina de matrițe sau Uzina de anvelope agricole.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată, Michelin a venit în România în anul 2021. De atunci și până în prezent, colosul industrial a evoluat și a reușit să își consolideze poziția pe piața europeană și nu numai.

Încă din 2005, Michelin a transformat România într-un centru regional care prestează operațiuni comerciale pentru Bosnia, Croația, Albania, Bulgaria sau Macedonia.

ADVERTISEMENT