Gigantul TV care se opune vânzării lui Newcastle: „Va avea un impact major asupra fotbalului!”

Andrei Șchiopu   
în Premier League
22/04/2020, 12:49
Gigantul TV care se opune vânzării lui Newcastle: „Va avea un impact major asupra fotbalului!”
Gigantul TV care se opune vânzării lui Newcastle: „Va avea un impact major asupra fotbalului!”. Sursă foto: newvision.com

Noii patroni ai clubului vor fi  cei de la Public Investment Fund, deținută de familia regală a Arabiei Saudite, însă gigantul TV beIN se opune tranzacției pe simplul motiv că Arabia Saudită nu are o înțelegere de transmisiune a meciurilor cu Premier League.

Un gigant TV se opune vânzării lui Newcastle

Gigantul TV beIN se opune vânzării lui Newcastle către fundația deținută de familia regală a Arabiei Saudite și a transmis motivele pentru care nu este de acord cu tranzacția:

Pericolul de a permite achiziționarea unui material pentru care există interes (dobândit direct sau indirect) într-un club major din Premier League de către ceea ce este efectiv Guvernul Arabiei Saudite nu poate fi un lucru de ignorat, având în vedere acțiunile ilegale ale țării și continuarea lor.

Impactul lor direct asupra intereselor comerciale ale Premier League, ale cluburilor membre, ale partenerilor de difuzare și ale fotbalului în general poate fi major!

Ca partener de lungă durată și investitor imens în Premier League, vă rugăm să luați în considerare cu atenție toate implicațiile în acest sens”, a fost mesajul lui Yousef Al-Obaidly, directorul executiv al beIN.

Prințul care cumpără Newcastle a fost acuzat în trecut că a ucis un jurnalist

Newcastle intră într-o nouă eră, după ce patronul Mike Ashley, care a condus echipa timp de 13 ani a decis să vândă 80% din pachetul majoritar al echipei, în schimbul sumei de 300.000.000 de lire sterline, lui Mohammed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

Mohammed Bin Salman a fost acuzat în trecut că a omorât un jurnalist, însă nu a primit nicio condamnare.

Adevăratul proprietar al lui Newcastle va fi trustul PIF. Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, în spatele căruia este nimeni altul decât prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman.

La doar 34 de ani, el este vicepremier, ministrul apărării și președintele consiliilor economice, politice și de securitate, cu alte cuvinte el va fi următorul rege în Arabia Saudită.

Închide ×