Sport

Jurgen Klopp, discurs fără precedent: „Să redevină parteneri ai fotbalului, nu profitori”. Cine este noua țintă a antrenorului lui Liverpool: „Mi-au spus că ei mă plătesc”

Jurgen Klopp a avut un discurs fără precedent la adresa deținătorilor drepturilor TV. Totodată, antrenorul lui Liverpool a fost nemulțumit de programul fotbalului din Anglia.
04.05.2024 | 11:27
Jurgen Klopp discurs fara precedent Sa redevina parteneri ai fotbalului nu profitori Cine este noua tinta a antrenorului lui Liverpool Miau spus ca ei ma platesc
Jurgen Klopp a avut un discurs dur la adresa deținătorilor drepturilor TV din Premier League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a avut un discurs extrem de dur la adresa programului din fotbalul englez și i-a luat la țintă pe deținătorii drepturilor TV. Antrenorul care va sta pe banca lui Liverpool până în vară pune rezultatele slabe înregistrate de cluburile din Premier League în cupele europene, în actuala stagiune pe seama organizării deficitare.

Jurgen Klopp, discurs fără precedent: „Să redevină parteneri ai fotbalului, nu profitori”

Liverpool a înregistrat rezultate dezastruoase în luna aprilie, care le-au adus „cormoranilor” eliminarea în sferturile UEFA Europa League, dar și, în mare măsură, ratarea câștigării titlului în Premier League. Echipa antrenată de Jurgen Klopp a bifat 3 victorii, 3 înfrângeri și două rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

Un bilanț îngrijorător în condițiile în care Liverpool avea nevoie să tureze motoarele la maxim. Jurgen Klopp s-a plâns de programul aglomerat din fotbalul englez. În a doua jumătate a lunii aprilie, Liverpool a disputat 4 meciuri în decurs de doar 10 zile.

Jurgen Klopp a avut un discurs dur la adresa deținătorii drepturilor TV, care au un cuvânt „greu” de spus în programarea meciurilor. În actuala stagiune, drepturile TV din Premier League sunt împărțite între Sky Sports, TNT Sports, dar și Prime Video.

ADVERTISEMENT

„Am purtat o discuție zilele trecute cu reprezentanți ai canalului meu TV favorit pe care cu siguranță nu-l voi mai urmări, TNT. În astfel de discuții, mi se spune mereu că «Ei te plătesc, ei dau bani fotbalului».

Nu e așa, eu văd lucrurile exact invers: fotbalul îi plătește pe ei! Nu e ca și cum cei care transmit, TNT sau Sky, nu o duc extrem de bine. Trebuie să redevină parteneri ai fotbalului, nu profitori”, a declarat Jurgen Klopp, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

„Este o crimă! Așteptam ca Amnesty Internațional să le facă o vizită”

De asemenea, cluburile din Premier League au dezamăgit în cupele europene. Singura echipă din Anglia calificată în semifinalele competițiilor europene este Aston Villa, care a pierdut cu Olympiacos, scor 2-4, manșa tur din careul de ași al UEFA Conference League.

Jurgen Klopp este ferm convins că organizarea programului din fotbalul englez a afectat rezultatele echipelor pe plan european. „În anii trecuți aveam 4 echipe din Anglia în sferturile [Champions League] și spuneam «Asta este calitatea Premier League».

ADVERTISEMENT

E nevoie de o schimbare. Credeți că mă refer la cea mai recentă situație, meciul cu West Ham (n.r. – programat la 14:30), dar este o problemă generală. Ne programează joi – duminică – miercuri – sâmbătă la 14:30. Este o crimă! Chiar așteptam ca Amnesty International (n.r. – ONG care promovează drepturile omului) să le facă o vizită.

„Campionatul este supramuncit. Cineva trebuie să ajute”

Mi-ar plăcea să fiu parte din ședința în care cineva decide: «Liverpool joacă la 14:30», să văd cum întreaga sală izbucnește în râs. Aston Villa a pierdut joi, 2-4. Dacă ei vor fi eliminați, nu vom avea echipă din Anglia în finalele europene.

Dacă spuneți că nu am ajuns acolo pentru că nu am evoluat suficient de bine, nu sunt sigur că așa este. Sigur, sunt momente și momente, precum am avut noi cu Atalanta, dar în general urmăresc foarte mult fotbal din întreaga lume și pot spune că Premier League este cel mai bun campionat al lumii.

Faptul că Manchester City și Arsenal au fost eliminate în sferturile Champions League nu reflectă calitatea echipelor, doar că nu au putut să se descurce mai bine în respectivele zile.

Campionatul nu este supraestimat, este doar supramuncit! E atât de simplu. Cineva trebuie să ajute. Ăsta este un mic sfat de la un om bătrân pe picior de plecare”, au fost cuvintele lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților